Σελίδα 2 από 2

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 18, 2020 3:01 am
από GiorgioGr
Η πιο ζέστη μέρα του Μαΐου (μέχρι την επόμενη) τελείωσε, και η δροσερή νύχτα με βρίσκει με μια μπύρα να χαζεύω τη θάλασσα και τα φώτα του δρόμου και των αυτοκινήτων που τον διασχίζουν.
Το φως της φλόγας ξυπνά τον ‘κόμη’. Στις πρώτες ρουφιξιές βρίσκεται ακόμα στο ξύλινο κρεβάτι του, μαλακό ξύλο, κέδρος, μπορεί και κερασιά.
Σηκώνεται, φρεσκάρεται, ετοιμάζεται, οι επόμενες ρουφιξιές βγάζουν λίγες από τις δερμάτινες λεπτομέρειες της πρωινής του ενδυμασίας.
Φτάνοντας στο πρώτο τρίτο της διαδρομής τον βρίσκω στο τραπέζι έτοιμο ν απολαύσει το πλούσιο πρωινό του, στα πρώτα πιάτα φρούτα, εσπεριδοειδή και άλλα.
Φτάνοντας προς τα μέσα του δρόμου εμφανίζονται και οι ξηροί καρποί, απαραίτητοι για το ξεκίνημα της μέρας, καψαλισμένα φουντούκια κι αμύγδαλα.
Άρωμα καφέ πλησιάζει στο τραπέζι. Ένα φαντασμαγορικό καπουτσίνο εμφανίζεται, καφές έντονος, πικρός καλυμμένος από μια κρέμα, αχ τι κρέμα!
Έτσι σ αποχαιρετά ο κόμης, έτοιμος να ξεκινήσει τη μέρα του.
Απρόσμενο το ταξίδι μας, με νότες αρχής, ξεκινήματος, μέσα στο σκοτάδι μιας νύχτας δίχως φεγγάρι.
(Η πρώτη καταγεγραμμένη εμπειρία μου στην ομάδα :roll: )

Εικόνα

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 18, 2020 11:53 am
από alexandros
καλη αρχη
αναμενουμε και τις επομενες γιωργο

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 19, 2020 10:29 am
από Svensk
Ωραίος Γιώργο!

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 01, 2020 6:56 am
από Τάκης
Εικόνα

LCD Alexandros MUL MAR 15

πριν κάμποσα χρόνια σε κάποιο από τα φεστιβάλ στο νησί
στα ετήσια επίσημα στοιχεία που δίνουν οι μανδαρίνοι, είχαν το Μ4 στην κορυφή των πωλήσεων
όχι πως σήμερα δεν πουλάει αυτό το κατ’ εξοχήν Μονοκερικό πούρο, αντίθετα φεύγει σαν ψωμί που λέμε
κάτι που μοιραία έχει επίπτωση και στο consistency της large παραγωγής του

το πεντάχρονο του El Gancho έχει ωραίο pre με κακάο και ξηροκάρπια
οι πρώτες τζούρες του είναι λίγο θαμπές αλλά γρήγορα η παλέτα ξελαμπικάρει
με κακάο σκόνη, αμυγδαλοκάρυδο, κέδρο, μια πρέζα βανίλια, και ελαφρύ πιπέρι

στην πορεία ξεχωρίζει και μια κριτσανιστή ζάχαρη, το σώμα για την ώρα είναι μέτριο +
ύστερα μπαίνουν σοκολάτα και ψωμί, ακούγονται και περαστικές orange και grapefruit νότες
μετά τη μέση το στικ ανεβάζει αρκετά ένταση, με σοκολατοπίπερα και κέδρο σε πρώτο πλάνο
παρέα με δερματάκι και αλμυρές κρέμες, νοστιμότατο!

το στικ είχε εξωτερικά κάποια γαντζώματα, but who cares, μου άρεσε πολύ Αλέξανδρε!

Εικόνα

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 01, 2020 5:16 pm
από alexandros
τα "γαντζωματα" ειναι που δινουν τον χαρακτηρα :D

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 02, 2020 10:48 am
από suleygiannis
Εν τω μεταξύ τον ίδιο κωδικό στην προηγούμενη σελίδα τον έχω θάψει. Κι όμως, μετά τα τεσσεράμισι χρόνια άρχισε να δίνει καλές φούμες.
Προσωπικά όταν δεν μου αρέσουν τα πούρα μιας κούτας, τα παρατάω. Να γίνουν χειρότερα με το χρόνο αποκλείεται. Οπότε τα δοκιμάζω μια φορά το χρόνο να δω αν βελτιώθηκαν. Αυτό φυσικά είναι θέμα επιλογής. Κάποιος άλλος θα τα κάπνιζε για να μην του πιάνει χώρο μια κακή κούτα

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 03, 2020 1:42 pm
από alexandros
γιαννη η συγκεκριμενη κουτα εχει δωσει απο πατατες μεχρι χρυσαφι
αν θυμασαι το καλοκαιρι ειχα καψει ενα απο την κουτα αυτη και ελεγα ποσο μαπα ηταν και οτι τετοια πουρα σου δινουν δικιο που δεν γουσταρεις τα μ4
απο την αλλη ομως εχω καψει κατι κομματια που παραμιλαγα
μιλαμε για κλασικο μ4 δλδ με την τεραστια συνεπεια στην ασταθεια του ... :lol:

Re: Montecristo No.4

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 17, 2023 10:03 pm
από suleygiannis
Βρήκα και μία πεντάδα χάρτινη από αυτή τη μαρέβα με κωδικό EBS ENE 22, που την είχα επίσης ξεχασμένη. Το κρύο τράβηγμα έχει ξύλο και κακάο και είναι λίγο σφιχτό. Με το άναμμα όμως, το πούρο κελάηδησε. Κέδρος, σοκολάτα, ξηροί καρποί και μέλι στην αρχή, σοκολάτα, κεράσι, μόκα γκοφρέτα, brownie η συνέχεια. Έχω σούρει πολλά σε αυτό το πούρο αλλά αυτή η μαρέβα ήταν μαγική.
Εικόνα