Re: Cigarsforum.gr Top Ten 2020
Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 18, 2021 8:24 pm
Top Ten 2020
Και φέτος θα προσπαθήσω να κάνω μια καταγραφή των καπνιστικών κορυφών της χρονιάς που πέρασε. Μιας χρονιάς πολύ ιδιαίτερης , με πιο πολλά down παρά up, και με ζόρια ειδικώς και γενικώς.
Παρηγοριά για εμάς φυσικά, αποτέλεσαν οι φούμες μας, τα πούρα μας και τα spirit, αλλά η έλλειψη της παρέας ήταν και μένει έκδηλη.
Τα ταξίδια μου, επίσης, λείπουν από την λίστα. Τα ταξίδια που συνήθως χρωμάτιζαν το προσώπικό μου Τοπ Τεν , μιας και ένα πολύ μεγάλο ποσόστο των καπνισμάτων μου, γίνοταν κατά την διάρκεια τους.
Ας είναι, όλα θα ξανά γίνουν νορμάλ, κάποια στιγμή.
Να αναφέρω πως οι παρακάτω ψήφοι αφορούν τα μεμονωμένα στικς και τις στιγμές που τα συντρόφεψαν. Για πάμε.....
10.Ramon Allones Specially Selected LCd VR Andreas
Πρώτη γνωριμία με τον Ανδρέα, και αφού δεν τον δαγκώσαμε, είπαμε να τον μεθύσουμε....
Κάπου σε έκεινη την ημέρα ο Ανδρέας μοίρασε πούρα και με ρώτησε, σου αρέσουν αυτά??? Η συνέχεια στο tasting που είχα γράψει τότε! Ανδρέα σε ευχαριστώ και πάλι!
viewtopic.php?p=22861#p22861
9.Hoyo de Monterey Epicure Especial
Παραμονή χριστουγέννων , χωρίς κάλαντα, άλλο ένα παράδοξο του 2020, και με καιρό σίγουρα όχι χειμωνιάτικο, βγήκα για μεσημεριανη φούμα στην βεράντα του Νοτιά.Εκεί έμελλε να κάψω τον τέλειο Especial!!!!!
Τι σημαίνει τέλειος? Καταρχήν η κατασκευή ήταν αψεγάδιαστη, από 25αρα κούτα LGR NOV ΄17 , που έχω στην κατοχή μου από τα γεννοφάσκια της σχεδόν, τέλεια ζουμερή , σκούρα , σοκολατένια κάπα, τέλειο στο άγγιγμα , με τέλειο τράβηγμα.
Φυσικά τα παραπάναω θα πήγαιναν στράφι αν δεν είχαν και ανάλογη γευστική συνέχεια...
Και τελικά ήταν όλα εκεί. Βούτηρο, μέλι και διάφορα ματζούνια στο κρύο αλλά και μετά το κόψιμο...Σοβαρός ο καμβας.
Η συνέχεια είναι απλά συγκλονιστική!!! Βούτηρο, μελένια κράμα, ξυσμα πορτοκάλι, σοκολάτες από παντου... 10- 15 τζούρες μου έχουν πάρει το σκαλπ. Σωμα πάνω από μετριο, γευσεις φουλ ένταση.
Στην μέση της διαδρομης φουρτουνιάζει η σοκολάτα πικρίζει, βάζει κάτι λευκά και πράσινα πιπέρια, ρίχνει μια σταγόνα ζαχαρούχο γάλα και λικέρ μέντα...δροσίζει ο καπνός...
Για λίγο περνάνε καραμέλες σε δερμάτινα δεμάτια, και μένει η μυρωδιά από αράπικα φιστίκια στο φούρνο...λίγο αλάτι?? Ίσως...
Αυτά τα φιστίκια πάνε να κλείσουν την παράσταση, μπλέκονται με άλλα nuts, έχει και κάστανο, αν είναι δυνατόν, και πάλι λικέρ μέντα.
Με τις μπάντες στο τραπέζι, έχει μέλι από πεύκο, τσάι του βούνο με διάφορα βότανα και δυο νότες καφέ από την Αιθιοπία...
Αυτός είναι ο τέλειος Epicure Especial!! Και φυσικά έχει θέση σε κάθε Τοπ Τεν!!
8.Ramon Allones Terra Magica RE Adriatico 2016
Ένα βράδυ στο υπόγειο του CV ξεκίνησε κάτι, δεν τελείωσε ακόμα, έχει συνέχεια σε πείσμα των καιρών....επιστέγασμα ήταν αυτό ΤΟ πούρο. Καταπληκτικό!
viewtopic.php?p=18299#p18299
7.Ramon Allones Gigantes POL NOV ΄16
Ένα βράδυ, στην πρώτη καραντίνα 14 του Απρίλη ήταν, είχαμε όρεξη για παζλ με την κούκλα μου! Ξεκινάμε και βλεπουμε μου λεει, φυσικά μας πήρε το βράδυ....ή μάλλον το ξημέρωμα! Στην πορεία ανοίξαμε ένα Bushmills 16, και εγώ άναψα ένα Gigantes με τέσσερα σχεδον χρόνια στην πλάτη.
Κλασικά, στις 5 τζούρες ήξερα πως θα περάσω φίνα για ένα σχεδόν δίωρο!!! Το blend φάνηκε να δουλεύει από την αρχή! Κανέλα, ξύσμα πορτοκάλι , σταφίδα, μαυρο πιέρι, άγλυκη ζύμη....χαμός !!!
Και η συνέχεια ακόμα πιο τολμηρή! Τραγανό καρύδι, μαρμελάδα από όλα τα φρούτα του δάσους και φρέσκια ζύμη. Έχετε φάει φρεσκοψημένο καρυδόψωμο? Μέλι από το Πήλιο? Βάλτε τα μαζί και έχετε κόμματι του Ramon! Μαζί με όλα τα κόκκινα berries που χαζέυουμε στις βιτρίνες, μαζί με φρέσκιες φέτες από κόκκινα ώριμα μήλα και κανέλα!
Και με λίγο από Ιρλανδία στα καλύτερα της!!! Και με το παζλ να είναι πολύ δύσκολο με όλο αυτό το μπλέ...και με την νύχτα να είναι μακριά....
Στην μέση κάθεται μια μαύρη σοκολάτα σε ζεστά μπισκότα, σταφίδες και πάλι...έχει και λίγο ξύλο τώρα. Θα φύγει αυτο με τα χρόνια ,θα γίνει φουντούκι...αλλά τώρα είναι τέλειο!
Μετά πάλι σοκολάτα, πικάντικη...κόκκινο πιπέρι και cranberries, κρέμα και κανέλα...θα τρελαθώ και λεμόνι και κάτι ακόμα πιο φρουτένιο, σαν ώριμη καρύδα!! Μίλαμε για gourmet πούρο!
Πολλά μου έφυγαν , σημείωνα στο καπάκι του παζλ και το κορίτσι μου γέλαγε μέχρι δακρύων...Είστε τρελοί , είστε τρελοί όλοι σας .....Ε, είμαστε τι να κάνουμε τώρα....
6.H Upmann Magnum 50 LCd Stathis OTS ABR ΄10
Ειναι από δεκάρα κούτα που έχει γενικώς μοιραστεί, και έχει πάρει καλές κριτικές αλλά παρέμενε λίγο light….
Φτάνω, λοιπόν , στο Πόρτο Χέλι, κάνω δουλείτσα, τρώω παραδοσικό μουσακά παρεά με τους λιμενικούς, και λέω να ξεκινήσω την επιστροφή μου. Σταματώ στην Κοιλάδα για ένα τελευταίο κάτι σαν ραντεβού, και ετοιμάζω κατάσταση.
Έχω μαζί Dalwhenie 15 και το Magnum του Στάθη. Κόβω και ανάβω με θέα την μαγική παραλία της Κοιλάδας , και κατευθείαν μου πήρε το μυαλό το κρύο του τράβηγμα.
Μέλι βαρύ, κυρήθρα με τα κεριά της, πικάντικο backround, σαν καμένο λίπος..
Ελαφρύ δεν το λες με το άναμα....βαρβάτος γλυκός κέδρος, δέρμα και μάλλον γαρύφαλλο από την ανατολίτικη κουζίνα. Κάπου πάει και προς το γήινο το προφιλ με χώμα και βρεγμένα φύλλα... ευτυχώς έχω φάει καλά και λέχω malt!!!
Από την αρχή μένει το βαρβάτο του πράγματος στο σώμα και ξαφνικά κυλάει από παντού σοκολάτα. Ούτε bitter ούτε γάλακτος, βελούδινη με νότες από brandy, κεράσια και μπισκότα digestive. Έχω ρίξει ρυθμούς και τσουλάω στις ανηφοροκατηφόρες ενός από τους πιο ωραίους δρόμους στην Ελλάδα.
Δαχτυλίδια καπνού λένε ιστορίες από τσαι πια, μελένιο με τζίντερ και λεμόνι, μια κρέμα με μπισκότο και τρίμα αμύδγαλου. Το ουσίσκι συμπληρώνει μια εξαίσια παρανομία...
Στο τελείωμα του, κάπου κοντά στην Κόρινθο, πέφτω σε ένα mix ξηρών καρπών με σταφίδα και έκεινη την κρέμα, πριονίδι κέδρου και πηχτή ζεστή σοκολάτα.
Στάθη μου ξανά ευχαριστώ!!
5.Hoyo De Monterey Double Corona
Κατεβαίντας στις Μουριές στις 23 Σεπτεμβρίου, άναψα κάτι διακριτικό στο νοικιάρικο, ταιριαστό στην συνάντηση του Φόρουμ! Μέχρι στιγμής και μέχρι την επόμενη, στην τελευταία που στήσαμε πριν τα δευτερα lock down.. Δεν υπάρχουν λόγια για τα Prominente αν δουλέψει το blend! Το καθένα είναι διαφορετικό αλλά όλα είναι τουλάχιστον αρχοντικά. Τούτο το Hoyo, VGO SEP ΄17, ήταν γεμάτο Κούβα.
Κανέλα, μήλο, πορτοκάλι, κρέμα στο κρύο τράβηγμα. Το έβαλα μπροστά στον Χολαργό, κατεβαίνοντας, πήρα καφεδάκι από την Βραζιλία, και ανέβηκα στον μουτζούρι.
Κάθε τζούρα έιναι και περιπέτεια, ο δροσερός καπνός τα βρίσκει με το εσπρέσσο μου και τα 21χλμ μέχρι τον προορισμό μου χάνονται. Μέλι με κανέλα, πορτοκαλόπιτα, κρέμα να την κόψεις στα δύο, να και πίκρεις από τον καφέ...
Γειά σας τι κάνετε, ο Doc είμαι, τι καις ψηλέ...ένα όνειρο.....
Έβαλα μια μπύρα, εκεί αυτό, παχιά κρέμα, μπισκότο βουτήρου ή κανέλας ή και τα δύο...
Βάζει και πιπέράκι μαλακό, και κάτι πιο spicy, τζίντζερ ίσως. Γλυκό τριαντάφυλλο, χωριάτικο παξιμάδι με λάδι, δέρμα και σκούρες σοκολάτες έρχονται προς το πανέμορφο band.
Κάπου 90΄μετά το άναμα αλατισμένοι ξηροί καρποί με τρίμα πιπέρι πάνα και έρχονται στην θάλασσα σοκολάτας του γίγαντα!
Και ξαφνικά smoothιαζει και σβήνει με μαλακά μοσχοκάρυδα, γαλατόπιτα και μαλακούς καφέδες.. δεν νομίζω να υπάρχουν λέξεις που να φτάνουν για να περιγράψεις μια καλή διπλή κορώνα...
4.Vegas Robaina Clasicos
Κάπου στο Ελληνικό κρύβονται θησαυροι...ή τουλάχιστον έτσι πιστευω πια...
Βρήκα μια κούτα Clasicos και μόλις τα αντίκρισα έπαθα κάτι. Πανέμορφα , λαδερά, σοκολάτένια ,προκλητικά. HGS JUN 003 γράφει από κάτω, ακόμα και το παράδοξο box code με ιντριγκάρει περισσότερο. Έχω κάψει 4-5 , θα αναφέρω το πρώτο που έκαψα στις 17/07 και με ανάγκασε να γυρίσω και να τα σηκώσω όλα... Σας παραπέμπω στο review….
viewtopic.php?p=21725#p21725
3.Partagas 898 Varnished
Βραδάκι είχα όρεξη για cabriαδα, ρίχνω την ίδεα στην ομάδα, τσουπ ο Σταθάκος μου λέει μέσα...θες να ανέβω....όχι του απαντώ, θα έχεις φουλ service, πούρο ,ποτό και βόλτα!
Ο καιρός ιδανικός για τσάρκα, σηκώνει Boushmills Soda Lime, οροφή κάτω και βουρ. Παραλαμβάνω κάπου στην Αλεξάνδρας, μοιράζω τα 898, από δεκάρα EMG MAY ΄10, κόψε και άναψε....
Οι πρώτες είναι μαγικές, φουλ μαλακό δέρμα, στο βάθος κήπος ματζούνια και καφές. Σώμα και τράβηγμα θεικά. Κάπου στην Συγγρού πήρα την τζούρα από το ζουμί, αμέσως καραμέλωσε το πούρο, μας σχολίασαν και δυο πιτσιρίκια σε μια πάπια. Στην παραλιακή πριν το ελληνικό έπιασα δεντρολίβανο, καρύδι και βανίλια. Στην στροφή για καβούρι έχει μεστώσει για τα καλά, ξανά δέρμα και όλα τα χούγια του Jaime. Στην Τρύπα του Καραμανλή, αφήσαμε λίγο Pirelli, και μαζί βαριά καραμέλα ούζου, στις ευθείες πριν τα 200 και πριν την Ανάβυσσο, καλό port και ταγκίλα από κόκκινο σταφύλι, ποτισμένα κάσιους και παντεσπάνι.
Στην παραλία ηρέμησε με μια γενναία τζούρα whisky soda, και έσβησε με σοκολάτα πορτοκάλι,κανέλα και μαλακό ξύλο.
Η κουβέντα μαγική, η βόλτα τεράστια, τέτοιες στιγμές λείπουν από την φερινή χρονιά....
2.Bolivar Británicas RE Gran Bretaña 2011
Μεγαλώνει αυτή η κούτα υπέροχα! Στις 11 του Οκτώβρη , έχονυας ξεμπερδέψει από τα χοντρά με την πρώην εργασία μου χαλάρωνα βλέποντας Roland Garros σε λάθος εποχή, άλλο ένα από τα παράδοξα της χρονιάς που έφυγε. Ευτυχώς η πουράκλα δεν είναι μέσα σε αυτά, και κέντησε τον απογευματινό ουρανό με αρώματα και όνειρα.
Φοβερά nutty προφίλ, μόκα ,κακάο , φουντούκι, πραλίνα, σμυρνιά μπαχαρικά ζαχαροπλάστικής.... Είχα ρίξει μια ματιά στο review που είχα κάνει το ΄18, και όλα είναι πιο στρογγυλά και κατασταλαγμένα.
Προστέθηκε τρούφα μαζί με το μανιτάρι, χούμους και φρέσκο πατημένο χώμα. Ξανά φουλ της πραλίνας-μόκας- σοκολάτας.. μαγικός καπνός , τρομερο blend!
Για τη Ιστορία, την τέλεια καυση του Boli, συνόδευσε ένα μαγικό Craigellachie...
1.Ramon Allones No.2 LE 2019
4 Σεπτέμβρη, μια μέρα μετά τα γενέθλια μου,πάνω στα γενέλια του Jazzman, κανονίσαμε με τον Τάκη μια βραδιά αφιερωμένη στο Ramon.
Η βοήθεια του Greekos, Νικόλα ακόμα δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω, μαγική!
Γνωρίζοντας την τρέλα μου με την μπράντα φρόντισε να παραλάβω τα δυο στικ και όλο το πακέτο της παρουσίασης της λιμιτάδας που έγινε στην Αγγλία.!!!!! Νίκο σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Η ιδέα μου ήρθε και κάποια στιγμή το ρίχνω στον Τάκη! Χωρίς σκέψη μου λέει μέσα και κάπως έτσι κάναμε πάλι κάτι που στα σίγουρα αποτελεί πρωτιά σε πανευρωπαικό επίπεδο!! Τάκαρε σε ευχαριστώ πολύ για την παρέα!
Το πούρο ήταν καταπληκτικό, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, και παίρνει θέση στις καλύτερες φούμες μου τα τελευταία χρόνια.
Έχω κάψει και άλλα Νο.2 έκτοτε, όλα πάρα πολύ καλά, αλλά κανένα δεν έφτασε το πρώτο.
Παραθέτω το link για απόλαυση!
viewtopic.php?p=22512#p22512
Αυτό είναι το Τοπ Τεν μου για φέτος!
Πολά καπνίσματα έφτασαν κοντά, αλλά δεν μπήκαν μέσα με πολύ δυσκολία, αναφέρω χαρακτηριστικά Boli Royal Orchant selleccion, Partagas P2 LCd Jazzman, Monte Tubos 11 LCd Stathis, Bolivar No1 ΄14, SCdlH La Punta 01, Boli PC 50 Cab, και πολλά ακόμα.
Εχει ήδη ξεκινήσει νέα χρονιά με νέες φούμες και αισιοδοξία για κάτι ακόμα καλύτερο!
Και πάλι Καλή Χρονιά σε όλους!
Και φέτος θα προσπαθήσω να κάνω μια καταγραφή των καπνιστικών κορυφών της χρονιάς που πέρασε. Μιας χρονιάς πολύ ιδιαίτερης , με πιο πολλά down παρά up, και με ζόρια ειδικώς και γενικώς.
Παρηγοριά για εμάς φυσικά, αποτέλεσαν οι φούμες μας, τα πούρα μας και τα spirit, αλλά η έλλειψη της παρέας ήταν και μένει έκδηλη.
Τα ταξίδια μου, επίσης, λείπουν από την λίστα. Τα ταξίδια που συνήθως χρωμάτιζαν το προσώπικό μου Τοπ Τεν , μιας και ένα πολύ μεγάλο ποσόστο των καπνισμάτων μου, γίνοταν κατά την διάρκεια τους.
Ας είναι, όλα θα ξανά γίνουν νορμάλ, κάποια στιγμή.
Να αναφέρω πως οι παρακάτω ψήφοι αφορούν τα μεμονωμένα στικς και τις στιγμές που τα συντρόφεψαν. Για πάμε.....
10.Ramon Allones Specially Selected LCd VR Andreas
Πρώτη γνωριμία με τον Ανδρέα, και αφού δεν τον δαγκώσαμε, είπαμε να τον μεθύσουμε....
Κάπου σε έκεινη την ημέρα ο Ανδρέας μοίρασε πούρα και με ρώτησε, σου αρέσουν αυτά??? Η συνέχεια στο tasting που είχα γράψει τότε! Ανδρέα σε ευχαριστώ και πάλι!
viewtopic.php?p=22861#p22861
9.Hoyo de Monterey Epicure Especial
Παραμονή χριστουγέννων , χωρίς κάλαντα, άλλο ένα παράδοξο του 2020, και με καιρό σίγουρα όχι χειμωνιάτικο, βγήκα για μεσημεριανη φούμα στην βεράντα του Νοτιά.Εκεί έμελλε να κάψω τον τέλειο Especial!!!!!
Τι σημαίνει τέλειος? Καταρχήν η κατασκευή ήταν αψεγάδιαστη, από 25αρα κούτα LGR NOV ΄17 , που έχω στην κατοχή μου από τα γεννοφάσκια της σχεδόν, τέλεια ζουμερή , σκούρα , σοκολατένια κάπα, τέλειο στο άγγιγμα , με τέλειο τράβηγμα.
Φυσικά τα παραπάναω θα πήγαιναν στράφι αν δεν είχαν και ανάλογη γευστική συνέχεια...
Και τελικά ήταν όλα εκεί. Βούτηρο, μέλι και διάφορα ματζούνια στο κρύο αλλά και μετά το κόψιμο...Σοβαρός ο καμβας.
Η συνέχεια είναι απλά συγκλονιστική!!! Βούτηρο, μελένια κράμα, ξυσμα πορτοκάλι, σοκολάτες από παντου... 10- 15 τζούρες μου έχουν πάρει το σκαλπ. Σωμα πάνω από μετριο, γευσεις φουλ ένταση.
Στην μέση της διαδρομης φουρτουνιάζει η σοκολάτα πικρίζει, βάζει κάτι λευκά και πράσινα πιπέρια, ρίχνει μια σταγόνα ζαχαρούχο γάλα και λικέρ μέντα...δροσίζει ο καπνός...
Για λίγο περνάνε καραμέλες σε δερμάτινα δεμάτια, και μένει η μυρωδιά από αράπικα φιστίκια στο φούρνο...λίγο αλάτι?? Ίσως...
Αυτά τα φιστίκια πάνε να κλείσουν την παράσταση, μπλέκονται με άλλα nuts, έχει και κάστανο, αν είναι δυνατόν, και πάλι λικέρ μέντα.
Με τις μπάντες στο τραπέζι, έχει μέλι από πεύκο, τσάι του βούνο με διάφορα βότανα και δυο νότες καφέ από την Αιθιοπία...
Αυτός είναι ο τέλειος Epicure Especial!! Και φυσικά έχει θέση σε κάθε Τοπ Τεν!!
8.Ramon Allones Terra Magica RE Adriatico 2016
Ένα βράδυ στο υπόγειο του CV ξεκίνησε κάτι, δεν τελείωσε ακόμα, έχει συνέχεια σε πείσμα των καιρών....επιστέγασμα ήταν αυτό ΤΟ πούρο. Καταπληκτικό!
viewtopic.php?p=18299#p18299
7.Ramon Allones Gigantes POL NOV ΄16
Ένα βράδυ, στην πρώτη καραντίνα 14 του Απρίλη ήταν, είχαμε όρεξη για παζλ με την κούκλα μου! Ξεκινάμε και βλεπουμε μου λεει, φυσικά μας πήρε το βράδυ....ή μάλλον το ξημέρωμα! Στην πορεία ανοίξαμε ένα Bushmills 16, και εγώ άναψα ένα Gigantes με τέσσερα σχεδον χρόνια στην πλάτη.
Κλασικά, στις 5 τζούρες ήξερα πως θα περάσω φίνα για ένα σχεδόν δίωρο!!! Το blend φάνηκε να δουλεύει από την αρχή! Κανέλα, ξύσμα πορτοκάλι , σταφίδα, μαυρο πιέρι, άγλυκη ζύμη....χαμός !!!
Και η συνέχεια ακόμα πιο τολμηρή! Τραγανό καρύδι, μαρμελάδα από όλα τα φρούτα του δάσους και φρέσκια ζύμη. Έχετε φάει φρεσκοψημένο καρυδόψωμο? Μέλι από το Πήλιο? Βάλτε τα μαζί και έχετε κόμματι του Ramon! Μαζί με όλα τα κόκκινα berries που χαζέυουμε στις βιτρίνες, μαζί με φρέσκιες φέτες από κόκκινα ώριμα μήλα και κανέλα!
Και με λίγο από Ιρλανδία στα καλύτερα της!!! Και με το παζλ να είναι πολύ δύσκολο με όλο αυτό το μπλέ...και με την νύχτα να είναι μακριά....
Στην μέση κάθεται μια μαύρη σοκολάτα σε ζεστά μπισκότα, σταφίδες και πάλι...έχει και λίγο ξύλο τώρα. Θα φύγει αυτο με τα χρόνια ,θα γίνει φουντούκι...αλλά τώρα είναι τέλειο!
Μετά πάλι σοκολάτα, πικάντικη...κόκκινο πιπέρι και cranberries, κρέμα και κανέλα...θα τρελαθώ και λεμόνι και κάτι ακόμα πιο φρουτένιο, σαν ώριμη καρύδα!! Μίλαμε για gourmet πούρο!
Πολλά μου έφυγαν , σημείωνα στο καπάκι του παζλ και το κορίτσι μου γέλαγε μέχρι δακρύων...Είστε τρελοί , είστε τρελοί όλοι σας .....Ε, είμαστε τι να κάνουμε τώρα....
6.H Upmann Magnum 50 LCd Stathis OTS ABR ΄10
Ειναι από δεκάρα κούτα που έχει γενικώς μοιραστεί, και έχει πάρει καλές κριτικές αλλά παρέμενε λίγο light….
Φτάνω, λοιπόν , στο Πόρτο Χέλι, κάνω δουλείτσα, τρώω παραδοσικό μουσακά παρεά με τους λιμενικούς, και λέω να ξεκινήσω την επιστροφή μου. Σταματώ στην Κοιλάδα για ένα τελευταίο κάτι σαν ραντεβού, και ετοιμάζω κατάσταση.
Έχω μαζί Dalwhenie 15 και το Magnum του Στάθη. Κόβω και ανάβω με θέα την μαγική παραλία της Κοιλάδας , και κατευθείαν μου πήρε το μυαλό το κρύο του τράβηγμα.
Μέλι βαρύ, κυρήθρα με τα κεριά της, πικάντικο backround, σαν καμένο λίπος..
Ελαφρύ δεν το λες με το άναμα....βαρβάτος γλυκός κέδρος, δέρμα και μάλλον γαρύφαλλο από την ανατολίτικη κουζίνα. Κάπου πάει και προς το γήινο το προφιλ με χώμα και βρεγμένα φύλλα... ευτυχώς έχω φάει καλά και λέχω malt!!!
Από την αρχή μένει το βαρβάτο του πράγματος στο σώμα και ξαφνικά κυλάει από παντού σοκολάτα. Ούτε bitter ούτε γάλακτος, βελούδινη με νότες από brandy, κεράσια και μπισκότα digestive. Έχω ρίξει ρυθμούς και τσουλάω στις ανηφοροκατηφόρες ενός από τους πιο ωραίους δρόμους στην Ελλάδα.
Δαχτυλίδια καπνού λένε ιστορίες από τσαι πια, μελένιο με τζίντερ και λεμόνι, μια κρέμα με μπισκότο και τρίμα αμύδγαλου. Το ουσίσκι συμπληρώνει μια εξαίσια παρανομία...
Στο τελείωμα του, κάπου κοντά στην Κόρινθο, πέφτω σε ένα mix ξηρών καρπών με σταφίδα και έκεινη την κρέμα, πριονίδι κέδρου και πηχτή ζεστή σοκολάτα.
Στάθη μου ξανά ευχαριστώ!!
5.Hoyo De Monterey Double Corona
Κατεβαίντας στις Μουριές στις 23 Σεπτεμβρίου, άναψα κάτι διακριτικό στο νοικιάρικο, ταιριαστό στην συνάντηση του Φόρουμ! Μέχρι στιγμής και μέχρι την επόμενη, στην τελευταία που στήσαμε πριν τα δευτερα lock down.. Δεν υπάρχουν λόγια για τα Prominente αν δουλέψει το blend! Το καθένα είναι διαφορετικό αλλά όλα είναι τουλάχιστον αρχοντικά. Τούτο το Hoyo, VGO SEP ΄17, ήταν γεμάτο Κούβα.
Κανέλα, μήλο, πορτοκάλι, κρέμα στο κρύο τράβηγμα. Το έβαλα μπροστά στον Χολαργό, κατεβαίνοντας, πήρα καφεδάκι από την Βραζιλία, και ανέβηκα στον μουτζούρι.
Κάθε τζούρα έιναι και περιπέτεια, ο δροσερός καπνός τα βρίσκει με το εσπρέσσο μου και τα 21χλμ μέχρι τον προορισμό μου χάνονται. Μέλι με κανέλα, πορτοκαλόπιτα, κρέμα να την κόψεις στα δύο, να και πίκρεις από τον καφέ...
Γειά σας τι κάνετε, ο Doc είμαι, τι καις ψηλέ...ένα όνειρο.....
Έβαλα μια μπύρα, εκεί αυτό, παχιά κρέμα, μπισκότο βουτήρου ή κανέλας ή και τα δύο...
Βάζει και πιπέράκι μαλακό, και κάτι πιο spicy, τζίντζερ ίσως. Γλυκό τριαντάφυλλο, χωριάτικο παξιμάδι με λάδι, δέρμα και σκούρες σοκολάτες έρχονται προς το πανέμορφο band.
Κάπου 90΄μετά το άναμα αλατισμένοι ξηροί καρποί με τρίμα πιπέρι πάνα και έρχονται στην θάλασσα σοκολάτας του γίγαντα!
Και ξαφνικά smoothιαζει και σβήνει με μαλακά μοσχοκάρυδα, γαλατόπιτα και μαλακούς καφέδες.. δεν νομίζω να υπάρχουν λέξεις που να φτάνουν για να περιγράψεις μια καλή διπλή κορώνα...
4.Vegas Robaina Clasicos
Κάπου στο Ελληνικό κρύβονται θησαυροι...ή τουλάχιστον έτσι πιστευω πια...
Βρήκα μια κούτα Clasicos και μόλις τα αντίκρισα έπαθα κάτι. Πανέμορφα , λαδερά, σοκολάτένια ,προκλητικά. HGS JUN 003 γράφει από κάτω, ακόμα και το παράδοξο box code με ιντριγκάρει περισσότερο. Έχω κάψει 4-5 , θα αναφέρω το πρώτο που έκαψα στις 17/07 και με ανάγκασε να γυρίσω και να τα σηκώσω όλα... Σας παραπέμπω στο review….
viewtopic.php?p=21725#p21725
3.Partagas 898 Varnished
Βραδάκι είχα όρεξη για cabriαδα, ρίχνω την ίδεα στην ομάδα, τσουπ ο Σταθάκος μου λέει μέσα...θες να ανέβω....όχι του απαντώ, θα έχεις φουλ service, πούρο ,ποτό και βόλτα!
Ο καιρός ιδανικός για τσάρκα, σηκώνει Boushmills Soda Lime, οροφή κάτω και βουρ. Παραλαμβάνω κάπου στην Αλεξάνδρας, μοιράζω τα 898, από δεκάρα EMG MAY ΄10, κόψε και άναψε....
Οι πρώτες είναι μαγικές, φουλ μαλακό δέρμα, στο βάθος κήπος ματζούνια και καφές. Σώμα και τράβηγμα θεικά. Κάπου στην Συγγρού πήρα την τζούρα από το ζουμί, αμέσως καραμέλωσε το πούρο, μας σχολίασαν και δυο πιτσιρίκια σε μια πάπια. Στην παραλιακή πριν το ελληνικό έπιασα δεντρολίβανο, καρύδι και βανίλια. Στην στροφή για καβούρι έχει μεστώσει για τα καλά, ξανά δέρμα και όλα τα χούγια του Jaime. Στην Τρύπα του Καραμανλή, αφήσαμε λίγο Pirelli, και μαζί βαριά καραμέλα ούζου, στις ευθείες πριν τα 200 και πριν την Ανάβυσσο, καλό port και ταγκίλα από κόκκινο σταφύλι, ποτισμένα κάσιους και παντεσπάνι.
Στην παραλία ηρέμησε με μια γενναία τζούρα whisky soda, και έσβησε με σοκολάτα πορτοκάλι,κανέλα και μαλακό ξύλο.
Η κουβέντα μαγική, η βόλτα τεράστια, τέτοιες στιγμές λείπουν από την φερινή χρονιά....
2.Bolivar Británicas RE Gran Bretaña 2011
Μεγαλώνει αυτή η κούτα υπέροχα! Στις 11 του Οκτώβρη , έχονυας ξεμπερδέψει από τα χοντρά με την πρώην εργασία μου χαλάρωνα βλέποντας Roland Garros σε λάθος εποχή, άλλο ένα από τα παράδοξα της χρονιάς που έφυγε. Ευτυχώς η πουράκλα δεν είναι μέσα σε αυτά, και κέντησε τον απογευματινό ουρανό με αρώματα και όνειρα.
Φοβερά nutty προφίλ, μόκα ,κακάο , φουντούκι, πραλίνα, σμυρνιά μπαχαρικά ζαχαροπλάστικής.... Είχα ρίξει μια ματιά στο review που είχα κάνει το ΄18, και όλα είναι πιο στρογγυλά και κατασταλαγμένα.
Προστέθηκε τρούφα μαζί με το μανιτάρι, χούμους και φρέσκο πατημένο χώμα. Ξανά φουλ της πραλίνας-μόκας- σοκολάτας.. μαγικός καπνός , τρομερο blend!
Για τη Ιστορία, την τέλεια καυση του Boli, συνόδευσε ένα μαγικό Craigellachie...
1.Ramon Allones No.2 LE 2019
4 Σεπτέμβρη, μια μέρα μετά τα γενέθλια μου,πάνω στα γενέλια του Jazzman, κανονίσαμε με τον Τάκη μια βραδιά αφιερωμένη στο Ramon.
Η βοήθεια του Greekos, Νικόλα ακόμα δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω, μαγική!
Γνωρίζοντας την τρέλα μου με την μπράντα φρόντισε να παραλάβω τα δυο στικ και όλο το πακέτο της παρουσίασης της λιμιτάδας που έγινε στην Αγγλία.!!!!! Νίκο σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Η ιδέα μου ήρθε και κάποια στιγμή το ρίχνω στον Τάκη! Χωρίς σκέψη μου λέει μέσα και κάπως έτσι κάναμε πάλι κάτι που στα σίγουρα αποτελεί πρωτιά σε πανευρωπαικό επίπεδο!! Τάκαρε σε ευχαριστώ πολύ για την παρέα!
Το πούρο ήταν καταπληκτικό, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, και παίρνει θέση στις καλύτερες φούμες μου τα τελευταία χρόνια.
Έχω κάψει και άλλα Νο.2 έκτοτε, όλα πάρα πολύ καλά, αλλά κανένα δεν έφτασε το πρώτο.
Παραθέτω το link για απόλαυση!
viewtopic.php?p=22512#p22512
Αυτό είναι το Τοπ Τεν μου για φέτος!
Πολά καπνίσματα έφτασαν κοντά, αλλά δεν μπήκαν μέσα με πολύ δυσκολία, αναφέρω χαρακτηριστικά Boli Royal Orchant selleccion, Partagas P2 LCd Jazzman, Monte Tubos 11 LCd Stathis, Bolivar No1 ΄14, SCdlH La Punta 01, Boli PC 50 Cab, και πολλά ακόμα.
Εχει ήδη ξεκινήσει νέα χρονιά με νέες φούμες και αισιοδοξία για κάτι ακόμα καλύτερο!
Και πάλι Καλή Χρονιά σε όλους!