Cao Pilon Churchill
Δημοσιεύτηκε: Δευ Φεβ 26, 2018 12:27 pm
Toro 7 x 48
Wrapper: Ecuadorian Habano
Binder-Filler: Nicaraguan
η σειρά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IPCPR του 2015
με ιδιαίτερο στοιχείο ότι στο στάδιο της ζύμωσης ακολουθήθηκε μια παλιά κουβανέζικη τεχνική
πολύ δημοφιλής τον 19ο αιώνα, αλλά σπάνια χρησιμοποιούμενη τα τελευταία 50 χρόνια
όπου τα καπνά τοποθετούνται σε κυκλικές στοίβες που ονομάζονται pilóns κατά πολύ μικρότερες σε όγκο από τις συνήθεις ορθογώνιες
κάτι που απαιτεί επιπλέον χρόνο, υπομονή και μεγάλη δεξιότητα
η διαδικασία ζύμωσης συντελείται έτσι πολύ πιο αργά με το μικρότερο σωρό των καπνών να αναπτύσσει λιγότερη θερμότητα
και το μεγαλύτερο χρόνο να επιτυγχάνει μεγαλύτερη μείωση της αμμωνίας
αλλά και της περιεκτικότητας σε σάκχαρα, βελτιώνοντας παράλληλα καύση και ευφλεκτότητα
δίνοντας χρόνο στα καπνόφυλλα να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους
αυτή η διαδικασία βέβαια αν και πολύ πιο «φυσική» ήταν δαπανηρή και χρονοβόρα
γι’ αυτό και σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε, παράλληλα με την αλματώδη αύξηση της παραγωγής
και πάμε στο πούρο μας…
το λαδερό σώμα του αλλά και το pre βγάζουν μέλι
για την ακρίβεια φρεσκοτρυγημένη κηρύθρα προοιωνίζοντας καπνά που έχουν ένα σενάριο να διηγηθούν
γευστικά είναι ένα «σκοτεινό» πούρο με πινελιές τύρφης και αλμύρας (!) και νότες από κόκκινα φρούτα του δάσους
με μπαχαροπίπερα, κακάο, κέδρο, καρύδια και ψημένο ψωμί να συνοδεύουν, βγάζοντας ώρες-ώρες και μια βαθιά γαλακτώδη υφή
άξιο λόγου…