H. Upmann Connoisseur No.1

Άβαταρ μέλους
Fairlight
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1116
Εγγραφή: Τρί Φεβ 06, 2018 2:08 pm

H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από Fairlight »

Εικόνα

Hermoso No.4 127 x 48
slb 25, no bands before 2005

Το stick προέρχεται απο κούτα με box code PLM MAY 11, είχε λοιπόν τον χρόνο του. Αγορασμένο απο κανονικό tobacconist του εξωτερικού. Υγρασία στο 65%, σταθερή για χρόνια.

Ανοιχτόχρωμο wrapper, σχετικά οκ, πολύ καλή κατασκευή συνολικά. Τράβηγμα υποδειγματικό, pre-light υποτονικό κυρίως νότες κέδρου.

Το πούρο ξεκινά υποτονικά με κυρίαρχες γεύσεις αυτή του κέδρου, του δέρματος και του χόρτου. Δεν με ενθουσιάζει καθόλου το συγκεκριμένο γευστικό προφίλ. Καθώς προχωράει τα πράγματα γίνονται κάπως καλύτερα. Οι γεύσεις βαθαίνουν, υπάρχει σίγουρα κάτι σε εσπεριδοειδή, ένα πολύ ελαφρύ πιπέρι, ενώ χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, νομίζω οτι σε κάποια στιγμή γεύτηκα και κάτι λουλουδένιο. Στο τελευταίο τρίτο τα πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα οι γεύσεις αμβλύνουν λίγο και δυναμώνουν. Μου άφησε όμως λίγο μια 'too litlle too late' αίσθηση.

Συμφωνώ απόλυτα οτι δεν είναι τυπικό Upmann, με την ΚΑΚΗ έννοια. Είναι μια κατηγορία απο μόνο του μάλλον. Με άφησε εντελώς αδιάφορο σαν πούρο γιατί απο την μία δεν προσφέρει καμιά έντονη συγκίνηση απο την άλλη δεν αισθάνθηκα οτι έχει πιάσει κάποια δύσκολη ισορροπία. Αν βάλεις σε αυτά και το προφίλ που δεν μου άρεσε αγγίζεις την μετριότητα. Οκ, προφανώς και έχω καπνίσει πολύ χειρότερα κουβανέζικα σε παρόμοια μεγέθη.
Sate~yurosu

Πες μου. Τι είσαι??? Είσαι pleb? (Project: the pleb sessions)

Τα λέμε το άλλο καλοκαίρι.
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8892
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

POS AGO 11

βρήκα πριν μερικές μέρες λίγα κομμάτια του 2011 σε περιφερειακό καπνοπωλείο
και μάλιστα με πιο παλιά τιμή (10,80 €), κι είπα να τσιμπήσω μερικά

ξεκίνησε με τσαμπουκάδες και άναρχη διάθεση στυλ «επαναστάτης χωρίς αιτία»
φόρτσα-Ρότσα πιπέρι, τόσο, που αναρωτήθηκα για το τι και πως…
εκτός από τα πιπέρια, είχε και μπόλικα ξύλα και κάτι ακαθόριστα floral

στο β’ μέρος επιτέλους σταμάτησε να μου κάνει πλάκα
κι άρχισε να βγάζει καφέδες και καβουρδισμένα καρύδια
με τα ξύλα να μαλακώνουν και τα πιπέρια να κάθονται κάπως
χωρίς το πούρο να χάσει ποτέ όμως εκείνη την αρχική επιθετική διάθεση

κι όσο κι αν περίμενα να ανοίξει η ανθοδέσμη
εκείνο επέμενε στη λακωνικότητα του πρώτου τρίτου
με τα πιπέρια ώρες-ώρες να θυμίζουν φρέσκο PSDn4 (!!)

δε με χάλασε, αφού το strength πήγαινε γάντι με κάτι ούζα που έπινα
συνοδεία καραβιδούλες, κυδώνια και χταποδάκι
αλλά δε με έφτιαξε κιόλας, σε στυλ να αφήσω τα άλλα και να ασχοληθώ μόνο μαζί του

περίμενα περισσότερα από τα πέντε καλοκαίρια του
αλλά φαίνεται πως ο χρόνος δεν κύλησε ποτέ γι’ αυτό το connoisseur…

Εικόνα
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8892
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

SAB JUL 12

οι πρώτες νότες είναι διστακτικές και λίγο αναποφάσιστες αλλά μετά σιγά-σιγά αρχίζει να στρώνει ένα μαλακό-παχύ χαλί
floral, κέδρινο, ξηροκαρπένιο και καφεδάτο, με άρτυμα πιπεράκι, κανέλα και μοσχοκάρυδο, να κάνεις ρετροχάλι να μερακλώνεις

μπαίνοντας στο δεύτερο τρίτο, το Connoisseur βγάζει μεράκια και κερνάει μέγκλες
μπισκότο, βανίλια, βοτάνια, φρούτα, και καρύδια κοπανισμένα στο γουδί μαζί με ζάχαρη
βγάζει και μια κρέμα-σαντιγί που ώρες-ώρες σοκολατίζει
με μια-δυο σταγόνες πορτοκάλι να είναι διακριτές στην άκρη του κουταλιού

Εικόνα

μαντόνα μία, τι ωραίο μπουκέτο! το hermoso μπαίνει στο τελευταίο τρίτο κι έχει γίνει βελούδο
είναι θεϊκά ισορροπημένο, μαλακό, και νόστιμο όσο η αμαρτία, τόσο, που έχει γίνει μια σταλιά και δε θέλω να το αφήσω
μέλι, δέρματα, καφέδες, μαλακά ξύλα, σοκολάτες, φλούδες πορτοκαλιού και παντεσπάνια
χορεύουν έναν χορό που αφήνει μεσημεριάτικα ορθάνοιχτη την πόρτα στον Πειρασμό

«Λεωφορείο ο Πόθος»…

Εικόνα

αχ και να κράταγε αυτό το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής άλλο τόσο, κι άλλο τόσο…
απίστευτο πούρο!!!

Εικόνα
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
Mixalis81
Δημοσιεύσεις: 830
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 7:53 am

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από Mixalis81 »

Εικόνα

Αγνωστου ταυτοτητος Connoisseur, ηταν αραγμενο στον υγραντηρα μου κανα 4μηνο. Με ελαφρως σκισμενο ραπερ στο ποδι και στο σώμα,να πω την αλήθεια δε περιμενα και πολλα!

Πρώτες τζουρες με χώμα, ξηρούς καρπούς και βρεγμενα ξυλα..Απο την αρχη έβγαλε δόντια καθώς μπήκαν πιπερια, ψημένο ψωμί και καφες ενώ ήταν δυνατό στο σώμα με παχύ καπνό.
Δεύτερο τρίτο πυροβολεί με παχυρευστη σοκολάτα και κακάο μαζι με την παρουσία καρυδιού και κέδρου...
Στον τρίτο μέρος έγινε λίγο μονότονο και βάρυνε..Χώμα, ξύλο, πιπερια, δέρμα μέχρι τέλους...
Η γευστική του παλετα είναι απεριόριστη νομίζω αν και το συγκεκριμένο στικ δε μου βγαλε τα χαρισματα του...Ακόμα κι έτσι ομως ήταν καλουτσικο
Άβαταρ μέλους
Mixalis81
Δημοσιεύσεις: 830
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 7:53 am

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από Mixalis81 »

Το καψα προχτές ετους 2017, αλλά αυτή τη φορά ο Connoisseur με πήρε από το χέρι, με περπάτησε στα καλντεριμια του El Dorado και μου ψυθιρισε όλα του τα μυστικα 8-)

Εικόνα

Στο pre έβγαζε θυμαρίσιο μέλι και κέδρο...
Ακολούθησε πάνω από μια ώρα απολαυστικου καπνίσματος με υποδειγματικό τράβηγμα και καύση...
Καρύδια, ψημένο ψωμί, μέλι, κακάο, σοκολάτα, καφέδες, κρέμα, ζάχαρη, μπισκότα, πιπερια λευκά, πιπερια καυτερα, κανέλα, δέρμα, ξύλα...

Εικόνα

Πουρακλος με απίστευτα χαρμανια, ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων από τα καλύτερα καπνά της μάνας Κουβας και προφανως τυλιγμένο απο μερακληδικα χεράκια :lol:
Όταν είναι σε κέφια απογειώνεται!
These users thanked the author Mixalis81 for the post (total 2):
suleygiannisalexandros
Άβαταρ μέλους
alexandros
Founding Fathers
Δημοσιεύσεις: 2594
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 08, 2018 4:31 pm

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από alexandros »

απο τα δυνατα χαρτια του τραπεζιτη
οταν εχει κεφια σκοραρει πολυ ψηλα
These users thanked the author alexandros for the post:
Mixalis81
οὔτε γὰρ ἄρχειν οὔτε ἄρχεσθαι ἐθέλω
Άβαταρ μέλους
Mixalis81
Δημοσιεύσεις: 830
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 7:53 am

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από Mixalis81 »

Σωστά Άλεξ και σε γενικές γραμμές χωρίς σκαμπανεβασματα...Προφανως η χρονιά 17' του πάει
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Founding Fathers
Δημοσιεύσεις: 1498
Εγγραφή: Τετ Φεβ 07, 2018 11:45 pm

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από nikos doc »

Εικόνα

Να ενα του ‘17, καμένο στο πλοίο απο Αίγινα για Πειραιά την Τετάρτη.
Γέμισε η θάλασσα με σοκολάτα και δέρμα.
Σαν να καιω ζύμη για κέικ σοκολάτα.
Λιγο μονοδιάστατο αλλα άκρως απολαυστικό .
Μια ωριτσα απόλαυσης, παρέα με τους γλάρους του Σαρωνικου, και μια απίθανη λιακάδα!!
These users thanked the author nikos doc for the post (total 6):
Mixalis81alexandrosΤάκηςAssoskonstadinos23Svensk
This is our House!
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8892
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

ακόμα κι αν δεν σου κάτσει κάποιες φορές, δεν μπορείς να απομακρυνθείς τελείως απ’ το ερμόσο του τραπεζίτη
γιατί όπως πολύ εύστοχα σημειώνει ο Alex, όταν έχει κέφια σκοράρει ψηλά

το connoisseur του Πετράκη με όμορφα κρύα αρώματα από βότανα, καραμέλα, μπισκότο και σοκολάτα
ξεκίνησε με floral διάθεση, βοτανικά στοιχεία, και γλύκες από λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
ενώ στη συντροφιά ήρθε γρήγορα να προστεθεί σοκολάτα γάλακτος με cool ξυλοπίπερα και κανέλα για συνοδεία

Εικόνα

η έξοχη παλέτα του άνοιξε στη συνέχεια με πινελιές από πορτοκάλι και καραμέλα
και μεστές νότες από μπισκότο, κρέμα βανίλια, καβουρδισμένο καρυδάκι και μυρωδάτους καφέδες

η ολίγον άναρχη καύση του και το γεγονός ότι κρατούσε ελάχιστα στάχτη
δεν με εμπόδισαν διόλου από το να ευχαριστηθώ μια καθ’ όλα ζουμερή και απολαυστική φούμα

Petros ευχαριστώ πολύ αγορίνα, αυτό το Connoisseur είχε κέφια!

Εικόνα
These users thanked the author Τάκης for the post (total 3):
JazzmanSvensksigaras
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
alexandros
Founding Fathers
Δημοσιεύσεις: 2594
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 08, 2018 4:31 pm

Re: H. Upmann Connoisseur No.1

Δημοσίευση από alexandros »

LCD Τάκης.

Γενικα αυτο το πουρο το κανω πολυ κεφι
ναι μεν θελει χρονια στην πλατη του για να δειξει το μεγαλειο του
αλλα πολλες φορες και με σχετικα λιγα χρονια στην πλατη μπορει να δωσει πολλα

Καρακλαρο ραπερ. Ωραία στριμμενο.
Ξεκινάει με ελαφρυ καφεδακι, μόκα και λουλουδια της άνοιξης και του αγρου.
Γλυκά χόρτα, μέντα, μοχιτο και ένα ελαφρυ αρωματικό ξυλο απο αυτα που έχουν οι ευγενείς στα ανάκτορα τους :lol:
Δεν είναι λιβάνι, σανταλόξυλο κτλ. Αυτά είναι βαριά, εδώ μιλάμε για βελουδο. Όπως είναι αυτο το πουρο στα καλά του ευγενικό και ντελικατο.
Λιγη βανιλια, κοκκινα φρουτα, καρυδι

Κοντά στην μέση δίνει κάτι πρεζες από τριμμένο πιπερι επίσης φουλ σμουθ...
Μερικές τζουρες τριαντάφυλλο και στην συνέχεια κερασι πετροκερασο.
κατι κρεμες , λιγη ζυμη μπισκοτου, σοκολατα, μοκα , μελι

Προς το κλείσιμο θα δυναμωσει λίγο ο καφες και θα δυναμωσουν οι κρεμες.

Έτοιμο για κάπνισμα αλλά με λίγη υπομονή σε λίγο καιρό θα κελαηδάει.


Εικόνα
These users thanked the author alexandros for the post (total 6):
JuniorΤάκηςSvensklefteris cMixalis81nikos doc
οὔτε γὰρ ἄρχειν οὔτε ἄρχεσθαι ἐθέλω
Απάντηση

Επιστροφή στο “H. Upmann”