Sancho Panza Eslavo RE Serbia 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8892
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Sancho Panza Eslavo RE Serbia 2014

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

109 (Double Robusto) 184 x 50
SLB 50 -1.000 numbered boxes
Released mid 2015

αγορασμένο αντί 3.025 RSD (σέρβικα δηνάρια) στο Βελιγράδι
δηλαδή σχεδόν 25 ολόκληρα €, ποσό «αστρονομικό» για τα οικονομικά δεδομένα της φίλης χώρας
κι αναρωτιέμαι τι διείσδυση μπορεί να έχει στην σέρβικη αγορά αυτό το robusto με μήκος παρά κάτι διπλοκορώνας
ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βγαίνει και σε 50άρες κούτες
τέσπα, αυτά είναι κόλπα χαϊβάνεζικα, και προφανώς τους «σλάβους» του Sancho δεν θα τους φάνε σλάβοι
αλλά ως συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις μικρής αγοράς, συλλέκτες και fan της brand

Εικόνα

μιλάμε για 109, ένα ιστορικό format με ιδιαιτερότητα το κωνικό του κεφάλι
που παλαιότερα συναντούσε κανείς αρκετά συχνά στο regular κουβανέζικο vitolario
οι πρώτες λ.χ. εκδόσεις των Partagas Lusitanias και Ramon Allones Gigantes, ήταν 109
κάτι που ίσχυσε μέχρι και το 1976, όταν η παραγωγής τους γύρισε σε Prominentes

έκτοτε, το format «υποβιβάστηκε» σε λίγες σκόρπιες σπέσιαλ εκδόσεις, και τελευταία σε κάποιες RE
όπως Edmundo Dantes El Conde (Mexico 2007), Bolívar 5ta Avenida (Alemania 2009)
Punch Clasicos (Suiza 2011), και Diplomáticos Bushido (Asia Pacifico 2014)

Εικόνα

φυσικά, είναι η πρώτη regional σέρβικη έκδοση, και η τρίτη Sancho
μετά τα Quijote (2010 Ισπανία), και τα Escuderos (2011 Γερμανία)
prominentes το πρώτο, dobles το δεύτερο - το οποίο παρεπιμπτόντως έχω καπνίσει
και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά

τα κρύα αρώματα μετά την κουρά του κεφαλιού είναι ευφρόσυνα
με υποδέχεται ένας κουβανέζικος αχυρώνας (υπάρχει και τέτοιος), με γη, σανό και ξύλα
μαζί με γλυκά αρώματα από κακάο και φουντούκια

μετά το πυρ, το 109 δείχνει τα πρώτα στοιχεία του χαρακτήρα του
που όπως σαφέστατα προκύπτει, είναι και πλούσιος, και πολύ ενδιαφέρων
με σοκολάτα, φουντούκι και κανέλα να ξεχωρίζουν αρχικά, συνοδευόμενα από γρασιδάτες νότες

Εικόνα

σιγά-σιγά στο παιχνίδι μπαίνουν και αλμυρές πινελιές, αγαπημένο μότο της brand
με ψωμί, δέρματα, γη, και μια γλυκιά - και ταυτόχρονα αλμυρή καραμέλα να κάνει τρέλες
το υπερωκεάνειο Eslavo 109 ολόφωτο και με τις μηχανές φουλ, τραβάει πρόσω ολοταχώς

Εικόνα

η σοκολάτα βουτυρώνει και γίνεται γαλακτώδης, είναι τώρα πιο ρευστή και ακόμα πιο γλυκιά
με το floral στοιχείο να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του από άνθη του αγρού
και αλμυρές ριπές από ζύμη να χρωματίζουν έντονα μια πολύ αρωματική παλέτα
το πούρο τα πάει περίφημα, και αναγκάζομαι να ρίξω την πρώτη στάχτη για να συγκεντρωθώ

Εικόνα

τώρα παίζει μπόλικη πραλίνα, με ζουμερούς φλοιούς δέντρων σε μια χλοώδη αντίστιξη
αλλά και το μαύρο πιπέρι να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του
ο μάγος βγάζει απ’ το καπέλο μια νότα περγαμόντο που σκορπάει μια βαθιά γλύκα
κι από κάτω χορεύουν δέρματα, καφέδες, ξύλα, βότανα, καραμέλες, αλμύρες και ξωτικά

και σιγά-σιγά, και χωρίς να το καταλάβω, τραβώντας, ρουφώντας και απολαμβάνοντας
έχω μπει στο τελευταίο τρίτο, με το Eslavo να γίνεται πανηγύρι…

Εικόνα

πολύ πλούσιο, και αρκετά εναλλακτικό Sancho, που υπερθεματίζει της πρακτικής των Regional
αποδεικνύοντας πως με ένα μερακλίδικο blend πάνω στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα της πρώτης ύλης
οι κουβανοί μπορούν να φτιάξουν παπάδες, ακόμα και σε εξ ορισμού RE ξεπέτες

άβυσσος η ψυχή τους, και ακόμα μεγαλύτερη άβυσσος η «ευκολία» τους να φτιάξουν θαύματα
το σέρβικο regional κύριοι είναι πούρο για πολλά λ7, και μακάριοι οι κατέχοντες
τα κουβανέζικα καπνά σε όλο τους το μεγαλείο, η κουβανέζικη έμπνευση σε μεγάλο οίστρο

ε-ξαι-ρε-τι-κό!

Εικόνα
These users thanked the author Τάκης for the post:
Svensk
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
suleygiannis
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2365
Εγγραφή: Τρί Φεβ 06, 2018 7:28 pm

Re: Sancho Panza Eslavo Regional Serbia 2014

Δημοσίευση από suleygiannis »

Δοκίμασα κι εγώ το Σλάβο, ένα πούρο που κάθεται ωραία στο χέρι, είναι πανέμορφο εμφανισιακά, έχει ωραίο ραπερ και όμορφο κωνικό κεφάλι

Εικόνα

Πριν το ανάψω μου έρχονται γεύσεις όπως πιπέρι, ξύλο και κρέμα.
Το ανάβω. Ευτυχώς τραβάει ιδανικά και δε θα με παιδέψει.
Και το πούρο αρχίζει να κερνάει πολλές και ισορροπημένες γεύσεις.
Καφές, κεράσι, αρμύρα, κρέμα, μέλι σε ισορροπία. Το πούρο γλυκίζει. Καίγεται και σωστά.
Και συνεχίζει: Καμμένη ζάχαρη, βανίλια, απαλά πιπέρια, ξύλο.
Δεν έχει πολλές εξάρσεις και αλλαγές, αλλά είναι νόστιμο και γευστικό και πάει έτσι μέχρι το τέλος.
Τώρα δεν ξέρω αν άξιζε τα 25 ευρώ που κοστίζει, αλλά σαφώς είναι ένα πολύ καλό πούρο που αξίζει να το δοκιμάσει κανείς.
These users thanked the author suleygiannis for the post:
Svensk
Ρε μαν ρε μπρο
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Founding Fathers
Δημοσιεύσεις: 1498
Εγγραφή: Τετ Φεβ 07, 2018 11:45 pm

Re: Sancho Panza Eslavo RE Serbia 2014

Δημοσίευση από nikos doc »

Sancho Panza Eslavo RE Serbia '14 ( review αρχείου)
LCD Τάκης

Εικόνα

Εκπληκτικό κατασκεύασμα τούτο το στικ, μοσχοβολαει, το βούτηξα από τα χέρια της γυναίκας μου που το απολάμβανε σβηστό.
Κρύες γευσεις, όργιο ,καρύδι, κακάο, μέλι, ξύλο.....
Με το άναμμα, έρχεται δροσερός καπνός, γεμάτος κέδρο στην αρχή, λίγο τραχύς, μα γρήγορα κάθεται, και μελώνει.
Να φουντούκια, να φιστίκια, να σοκολάτα light. Χαμός, φανταστικό πρώτο τρίτο, σαν non plus on steroids.
Κάπου κρυμμένο έχει και λίγο χαρακτηριστικό κάστανο, με μια υποψία αλμύρας....
Εκεί κάπου, έφυγε από τα γνωστά της μπράντας και τράβηξε ένα άλλο δικό του δρόμο.
Η αλμυρά έγινε ψωμί, με ρίγανη, μέλι και βούτυρο, μετα ήρθαν τα βότανα, με ένα τόνο κακάο να δίνει ένταση.
Τώρα δένει και με το Quinta Ruban, ένα εξαιρετικό after dinner drum.
Παίζει έτσι για ώρα, με πολλές μικρές ποικιλίες μέχρι που σοβαρευει, τσαμπουκαλευεται και γεμίζει τις, bitter πια ,σοκολάτες με μπαχαρια και πιπεριά. Εύκολα το έκανα δυνατό P2 ,.αλλά έτσι είναι τα μεγάλα κουβανέζικα.
Κάνουν τσαλιμια, κάνουν ντρίπλες, και όργια.
Πωπω, καταπληκτική φουμα, ένα RE που θα μεινει....

Τάκη μου σε ευχαριστώ!
These users thanked the author nikos doc for the post (total 7):
ΤάκηςJuniorSvenskPetranalexandrosJazzmanVr Andreas
This is our House!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Sancho Panza”