Romeo y Julieta Cedros de Luxe LCDH
Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 21, 2018 4:07 pm
Gordito 141 x 50
sbn 10
LCDH Exclusive Release
2014 release, released 2015
(το review είναι του 2015 από το αρχείο μου
κυκλοφορία που είχε αναγγελθεί για το 2014 αλλά κυκλοφόρησε αργοπορημένη όπως και πολλές άλλες
(θα προτιμούσα πάντως να είχε το παλιό χρυσό-πράσινο δαχτυλίδι των cedros de luxe)
το pre είναι τυπικό romeo, λουλουδάτο και ξυλώδες
και μετά το φούντο με υποδέχεται μια καλή δόση αμμωνίας που κρατάει κάμποσο καπελώνοντας κάθε τι άλλο
αναμφισβήτητα φρέσκο πούρο, που άσχετα με το πότε τυλίχτηκε δείχνει ότι τα καπνά του ήταν και είναι ακόμα «πράσινα»
τέλος πάντων, κάποια στιγμή ο κουρνιαχτός πέφτει και παίρνει μπροστά
η βάση είναι η γνωστή, κέδρος, γη, λουλούδια
με ένα λευκό πιπέρι αρκετά ανεβασμένο στο remix, ίσως και λόγω νεότητας
κατά τα άλλα υπάρχει και αρκετό δέρμα με προεξέχον στοιχείο όμως μια red hot chili πικάντικη υφή
κάπου στο δεύτερο τρίτο σκάει μια γλύκα σε floral υπόβαθρο από σανό και άνθη
ενώ από τη χόβολη ξεχωρίζουν και κάμποσα καρυδάκια που ψήνονται ακόμα
με μια υποψία βανίλιας να ιντριγκάρει αυτούς που περιμένουν το κάτι παραπάνω
μετά τη μέση το πούρο γίνεται περισσότερο ξυλώδες με τη δρυ να κάνει παρέα στον κέδρο
και τα πιπερομπάχαρα που πέφτουν μαζεμένα να πικρίζουν λίγο την παλέτα
ο καπνός είναι πλούσιος δίχως εκείνη τη γνωστή romeo ξηρότητα
σώμα σίγουρα υπάρχει, αλλά ακόμα ψάχνει τρόπο να ισορροπήσει αφού σε κάθε στροφή παραμονεύουν καρφίτσες
υπάρχουν και αρκετά θέματα με την καύση του, λόγω προφανούς plus υγρασίας
που κατά τη γνώμη μου δεν οφείλεται στους Γερμανούς (από κει τα πήρα)
αλλά στο ότι τα πούρα φτάσανε φρεσκοτυλιγμένα από Κούβα με αυτή την προίκα
άλλωστε οι γερμαναράδες, αφενός με έχουν πείσει ότι δεν έχουν αυτή την κακή συνήθεια
κι αφετέρου τα πούρα κάθισαν ελάχιστα στα ράφια τους, μόλις λίγες μέρες
το τελευταίο τρίτο επιβεβαιώνει πως το Gordito κουβαλάει φορτία
με όλες σχεδόν τις γεύσεις των δύο πρώτων τρίτων να είναι πιο ζωντανές & διακριτές
αλλά καταλαβαίνεις πως είναι ακόμα στο στάδιο που ο μούστος βράζει ακόμα
κι ο αχταρμάς που κοχλάζει στο βαρέλι απέχει αρκετά από το να γίνει κρασί
συμπερασματικά, ένα άγουρο «φρούτο» φίλοι μου
που θέλει το χρόνο του για να δούμε «πού» και «πώς» θα κάτσει…