Quai d’ Orsay No.54

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8893
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

Edmundo Grueso 135 x 54
sbn 25, sbn 10
2017 release

MSU AGO 17

ιδιαίτερη brand που ξεκίνησε την πορεία της το 1973-74
βγάζοντας στην αγορά λίγα αλλά εξαιρετικά πούρα
συνολικά πέντε ως τώρα, από τα οποία τα τέσσερα σταματημένα

τα δυο καινούργια ρομποστοειδή no.52 & 54 είναι οι νέες προσθήκες στο vitolario της
που μετά τη διαγραφή των Imperiales το 2015 είχε μείνει μόνο με την Corona Claro
(η brand έχει ως τώρα και 5 regional κυκλοφορίες, 4 από τις οποίες είναι «Γαλλικές»)
όσο για το «light strength» που λένε οι κουβανοί πως την χαρακτηρίζει
είναι βγαλμένο από τη φαντασία τους και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

τέλος, να σημειώσω και μια προσωπική προτίμηση
πως μου άρεσε πολύ περισσότερο η μινιμαλιστική αρχοντιά του παλιού δαχτυλιδιού
από τη φωνακλάδικη γκλαμουριά του καινούργιου

Εικόνα

και πάμε να καπνίσουμε τον Grueso «χοντρό» Εδμούνδο
μια νέα 135 x 54 vitola που σκάει μύτη για πρώτη φορά στο Νησί
σημειώνοντας πως οι κουβανοί αρχικά του προόριζαν σαν vitola de salida το «Alma», δλδ ψυχή
(στο έτερο νέο no.50, είχαν δώσει αντίστοιχα το «Gourmet»)

το pre θυμίζει cohiba, με κέδρο, μπισκότο, γρασίδι και λευκό πιπέρι
κι οι εισαγωγικές νότες παρουσιάζουν κάποιες εκλεκτικές συγγένειες
με ψωμί, πικρό κακάο, αρκετό λευκό πιπέρι, κέδρο και nuts πινελιές
το σώμα δείχνει αρκετά γεμάτο αλλά άγουρο ακόμα

στη συνέχει χτίζει μια ημίγλυκη κρέμα με βάση τη bitter σοκολάτα
με νότες από φουντούκι, εσπρέσο, μοσχοκάρυδο, δέρμα και γκοφρέτα
διατηρώντας τα ισχυρά ξυλώδη και πιπεράτα στοιχεία σε όλη τη διαδρομή
με μια γερή δόση βανίλιας στις τελευταίες ρουφηξιές μαζί με κρέμα γάλακτος
να μου κλείνουν το μάτι αφήνοντας υποσχέσεις

Εικόνα

έχοντας καπνίσει πρώτα το no.50 που μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με πολύ περισσότερο νεύρο & τσαλκάντζα
ομολογώ πως το χοντρό το βρήκα πιο θαμπό, και σίγουρα πιο ανέτοιμο
με ενδιαφέρον ωστόσο blend, αρκετά διαφορετικό από την παλιά σχολή των Quai

φαίνεται πάντως πως όσο οι κουβανοί ξεχειλώνουν τα rings
τόσο και τα πούρα τους χάνουν εκείνη την εξαίσια αρωματική λεπτότητα που τα χαρακτηρίζει
κι εδώ νομίζω πως ταιριάζει απόλυτα το «ουκ εν τω πολλώ το ευ»

όσο για το 54, το μέλλον θα δείξει…
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
konstadinos23
Δημοσιεύσεις: 573
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 12:50 pm

Re: Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από konstadinos23 »

Μετά το 50αρι κάπνισα και το 54αρι
Αγορασμένο χύμα απ' το casa χωρίς να γνωρίζω κωδικούς.

Κρέμα, σοκολάτα και ξύλο στο pre
Ανάβω και οι πρωτες 7-8 τζουρες ήταν καπως υποτονικες με λίγο κέδρο μονο..
Μετά πήρε λίγο τα πάνω χωρις κάτι το ιδιαίτερο με καρύδι, φρέσκο και ξερό ξύλο, λίγο πιπέρι και κίτρο;
Κάπου στη μέση έδωσε γρασίδι και πικραμύγδαλο..

Φτάνοντας στο δαχτυλίδι μου έβγαλε καμένο ξύλο και μετά από λίγο πίκρησε οποτε το άφησα στο τασάκι να αναπαυτεί και πάμε για το επόμενο...

Η καύση του δεν και η καλύτερη καθώς χρειάστηκε 5-6 διορθώσεις.

Το συγκεκριμένο ήταν κάτω του μετρίου, μπορεί να έπεσα σε κακό στικ μπορεί κ όχι
Τα επόμενα και ο χρόνος θα δείξουν...
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8893
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Re: Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

για να δούμε λοιπόν ένα χρόνο μετά τι ψάρια πιάνει ένα άλλο Edmundo Grueso
«ιταλικό» αν δεν κάνω λάθος, που με φίλεψε τις προάλλες ο ψηλός

μετά το φόκο ξεκινάει με γλυκό κέδρο, λευκό πιπέρι και πραλίνα, και για κάμποσο μένει εκεί
λίγο αργότερα σκάνε και νότες ψωμιού μαζί με γρασίδι
καίγεται όμορφα, ρουφάει ιδανικά, κι η μια του όψη δείχνει Dr Jekyll

Εικόνα

από την άλλη όμως καραδοκεί χαμογελώντας σαρδόνια ένας Mr Hyde

Εικόνα

γευστικά το πάει το γράμμα πάντως, και πολύ μάλιστα
αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα γάλακτος έχουν προστεθεί στην παρέα
ενώ στο βάθος κήπος ακούγεται κι ένας φρουτώδης παφλασμός από ροδάκινο
μου αρέσει πολύ

Εικόνα

ολοκληρώνει με καφέδες, δρυ, αλμυρά φουντούκια, και μια υπόγεια βοτανική υφή
ωραίο στικ ψηλέ μου, grazie mille!

στην Ελλάδα πάντως αυτή τη στιγμή παρουσιάζει έλλειψη (όπως και το No.50)
φέτος είχε και σουξέ πέραν του Ατλαντικού αφού ήταν στο no.11 του Cigar Aficionado
https://www.cigaraficionado.com/top25ci ... no-54-2018

Εικόνα
These users thanked the author Τάκης for the post (total 2):
TournesolPETROS
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Founding Fathers
Δημοσιεύσεις: 1498
Εγγραφή: Τετ Φεβ 07, 2018 11:45 pm

Re: Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από nikos doc »

Αυτό το μεσημεριανό στικ με υποχρεώνει να γράψω δυο αράδες με την υπερπλήρη παλέτα του.

Αγορασμένο στο Μιλάνο τον Γενάρη του ΄19 από δεκάρα LMB OCT 18 με απογείωσε ευχάριστα.
Στην αρχή ελαφρύ αλλά με σώμα και νόημα. Βαρύ μέλι, στάχυ, κριθάρι, και καραμελωμένο ποπ κορν, με έκανα να το κοιτάω σαν χαζός.
Κινήθηκε σε mild λιμέρια μέχρι την μέση, όπου και έγινε πιο φρουτώδες, με κάτι από εσπεριδοειδή και κανέλα και μπισκότο.
Οργιώδης η συνέχεια, σοκολάτες, ξυνόμηλα, λευκά πιπέρια και ένα τελείωμα με καφέ βαρύ γλυκό και μια δόση κάστανο....

Ότι και να πω λίγο, μπουκιά και συγχώριο.
συνόδευσα με καφεδάκι και ύστερα με ένα πολύ ιδιαίτερο Morangie που επίσης με ξετίναξε.

Και να φανταστείτε δούλευα ταυτόχρονα...

Λίαν καλώς, πάντα τέτοια!!!!

Εικόνα
These users thanked the author nikos doc for the post (total 11):
Spirosbusa71ΣτάθηςJazzmanSvenskχεντυ κοντουΤάκηςMixalis81PetranPETROSsuleygiannislefteris c
This is our House!
Άβαταρ μέλους
suleygiannis
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2365
Εγγραφή: Τρί Φεβ 06, 2018 7:28 pm

Re: Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από suleygiannis »

Ελάχιστα το έχω κάψει. Για να δούμε το συγκεκριμένο πούρο έχω πάνω από χρόνο σίγουρα στον υγραντήρα.
Κρύα αρώματα από σταφιδόψωμο. Ενδιαφέρον. Τράβηγμα σχεδόν τέλειο. Για να δούμε. Η κούτα έγραφε MSU DIC 17.
Ξεκινά αρχικά με μία μίξη ξηρών καρπών μαζί με μία όχι και τόσο ενοχλητική πικράδα. Σε κάθε τζούρα υπάρχει και μία γεύση καραμέλας στο παρασκήνιο.
Το σώμα του είναι μεσαίας έντασης.
Το τράβηγμα του είναι σωστό, η καύση όχι και τόσο αλλά στρώνει μόνη της μετά από κάποια ώρα χωρίς διορθώσεις.
Εικόνα
Κάθε τζούρα κερνάει χούφτες ξηρών καρπών. Το πούρο δεν έχει εναλλαγές σε όλη τη διάρκεια του. Απλά προς το τέλος γίνεται πιο βαρύ. Εντάξει δεν το λες κακό, αλλά δεν είναι και ένα πούρο που θα το θυμάσαι μετά από λίγο. Γενικά τα πούρα της μάρκας του σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με τα διαστημικά πούρα που έβγαζε η μάρκα πριν από 10 και πλέον χρόνια.
These users thanked the author suleygiannis for the post:
Svensk
Ρε μαν ρε μπρο
Άβαταρ μέλους
alexandros
Founding Fathers
Δημοσιεύσεις: 2594
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 08, 2018 4:31 pm

Re: Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από alexandros »

LCD DOC ABR 18

Μεγάλο πουρο, γεμίζει το μάτι, το χέρι και το στόμα.

Το συγκεκριμένο έχει ένα πολυ όμορφο κλαρο ραπερ αλλά στο ζουληγμα δείχνει αρκετά σφιχτό.
Το κορμί του μυρίζει μέλι και καφέ.

Κόβω, δοκιμάζω το τράβηγμα και είναι οριακό. Νομίζω καλυτερα λίγο σφιχτό παρα να τραβάει αέρα τέτοιο μπουρί.
Στο πρε δίνει κάτι αλμυρά χόρτα, σανό.

Οι πρωτες τζούρες είναι ένας διαβολικός αχταρμάς με σανό, ξερα χόρτα, ξυλα, μαυρο και λευκό πιπερι που γρήγορα όμως θα ηρεμήσει, θα στρωσει και θα ισορροπήσει.

Καπουτσίνο, μόκα και κακάο θα εμφανιστούν.
Μια πρεζα τσίλι και αλμυρά καβουρδισμενα ξηροκάρπια.
Το ρετροχαλι είναι ήπιο, το σώμα ελαφρυ προς μεσαίο.

Μετά την μέση ανοιξιάτικα άνθη εμφανίστηκαν μαζί με λίγα βότανα και μια γλυκιά μέντα έκανε το περασμα προς το 3/3 .

Εκεί έδωσε μπόλικη ξυλεία, πιπερια και ελάχιστη κρέμα που όμως άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον...
καλο πουρο, οχι μονο για ψαρεμα...
ευχαριστω ψηλε μου


Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
These users thanked the author alexandros for the post (total 5):
JuniorSpirosbusa71Stratosnikos docJazzman
οὔτε γὰρ ἄρχειν οὔτε ἄρχεσθαι ἐθέλω
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8893
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Re: Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

MSU SEP 18

χλωμό στικ, με πολλά λίπη και λίγη – ελάχιστη ουσία
κινήθηκε σε ράθυμο τέμπο πάνω σε έναν γήινο-ξυλώδη καμβά χωρίς ανατροπές και συγκινήσεις

γη, κέδρος, γρασίδι, λευκό πιπέρι, πικρό κακάο, μοσχοκάρυδο, όλα με ολίγη
στοιχειοθέτησαν μια φούμα από αυτές που θες γρήγορα να ξεχάσεις
τα πάχη μου μα όχι τα κάλλη μου κουβανοί, κοινώς μπουρούχα…

το μικρό του αδερφάκι D5 μου ‘χει χαρίσει πολύ πιο ζουμερές φούμες
παρεμπιπτόντως, το No.54 παρουσιάζει τελευταία έλλειψη στα ελληνικά ράφια

Εικόνα
These users thanked the author Τάκης for the post (total 2):
SvenskStratos
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
Jazzman
Δημοσιεύσεις: 906
Εγγραφή: Δευ Σεπ 17, 2018 8:16 am

Re: Quai d’ Orsay No.54

Δημοσίευση από Jazzman »

Εικόνα

Ακριβοθώρητο στην αγορά και περιζήτητο από τις ορέξεις μου, συνδυασμός κακός.

Αγορασμένο χύμα από Ελλάδα, κάηκε μετά από έντονη κρεατοφαγία.

Ξεκίνησε με πολύ έντονη αλμύρα, σοκολάτα πραλίνα και ξύλο. Γεμάτο σώμα και πλούσιο καπνό με εξαιρετική καύση.

Έντονη καραμέλα βουτύρου μαζί με μέλι και παντεσπάνι. Δέρμα, ξύλο και λίγα λευκά πιπέρια μαζί με ξηρούς καρπούς.

Η αρμύρα και η καραμέλα επιμένουν και όσο το πούρο προχωράει, μπαίνουν φρουτώδεις νότες στο παιχνίδι.

Σύκο με ροδάκινο και καραμέλα σηκώνουν πολύ ψηλά την εμπειρία.

Κλείνει με μια βαθειά λιπαρή κρέμα, ξύλο και πικάντικα μπαχάρια.

Πολύ απολαυστικό πούρο.
These users thanked the author Jazzman for the post (total 3):
SvenskSpirosbusa71Vr Andreas
Απάντηση

Επιστροφή στο “Quai d' Orsay”