Σελίδα 3 από 7

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 1:11 pm
από χεντυ κοντου
Ένα πούρο πάντα θέλει συντροφιά :D
1.molt whisky η irish bleded γιατί το θεωρώ το απόλυτο ποτό για πούρα...ακόμη και να αρχίσω με κάτι άλλο ,πάντα καταλήγω σε whisky.
2.bourbon η tennessee whiskey η βανίλια που βγάζει με βοηθάει στην απόλαυση του πούρου.
3.μπίρα μαύρη ιδιαίτερη τού πάει
4. καφές ..φίλτρου εσπρέσο τα πάντα...καφές και καπνός παντοτινές αγάπες...!!!
5.αναψυκτικό χυμός έτσι για να γλυκάνουμε την γλώσσα.

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 1:23 pm
από Mixalis81
Βλέπω με έκπληξη τον καφέ να κονταροχτυπιεται με τα ουισκια :lol: και μου δημιουργείται η εξής απορία....
Δλδ orismenoi καπνίζετε νταλιες και πυραμίδες με καφέ? Γιατί εγώ προσωπικά τον καφέ άντε να τον τελειώσω σε κάνα 40λεπτο....Η το γυρνάτε μετά το μισό της φουμας σε ουίσκι, όπως λεει και ο μαλλιας :D

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 1:36 pm
από harmonica
Φυσικά και ισχύει το δεύτερο 😂😂
Μέχρι το απόγευμα θα μπει ένα σορτ ντρινκ ή μπύρα και βραδινές ώρες κυρίως ουίσκι ή κάτι τέλος πάντων με πολλά %

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 1:49 pm
από χεντυ κοντου
Μιχάλη ο καφές δεν διαρκεί πολύ αν είναι και εσπρεσάκι μάλλον σε πουράκι θα κατέληγα :D

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 1:52 pm
από suleygiannis
Fairlight έγραψε:
Τετ Φεβ 12, 2020 12:57 pm
suleygiannis έγραψε:
Τρί Φεβ 11, 2020 11:53 pm
Το μεταξά φυσικά είναι μπράντυ. Το τι του προσθέτουν δεν έχει σημασία. Και φυσικά είναι ένα ιδιαίτερα διάσημο ελληνικό προϊόν που το βρίσκεις παντού στο εξωτερικό. Θα το χαρακτήριζα μία κατηγορία από μόνο του. Αλλά τεχνικά είναι μπράντυ.
Καλός είσαι και εσύ. Το metaxa δεν είναι Brandy, ούτε τεχνικά ούτε τίποτα. Υπάρχουν πάρα πολλά Brandies απ' όλο τον κόσμο (πχ η Αρμενία έχει κάποια παράδοση) και όλα ακολουθούν μερικούς βασικούς κανόνες στην παρασκευή το οποίο φυσικά έχει και συνέπειες στην γεύση.
είπα είναι μια κατηγορία μόνο του αλλά από τη στιγμή που παράγεται κυρίως από απόσταξη σταφυλιών είναι μπράντυ. πάντως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν ως μεταξά και όχι μπράντυ, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο
harmonica έγραψε:
Τετ Φεβ 12, 2020 10:30 am
Ε ναι αν το νερό είναι κρύο μεταλλική αίσθηση σου αφήνει πως να το κάνουμε...
Και πίνουμε τα ίδια νερά να ξέρεις..
προτείνω γυάλινο μπουκάλι και όχι μεταλλικό :lol:
Mixalis81 έγραψε:
Τετ Φεβ 12, 2020 1:23 pm
Βλέπω με έκπληξη τον καφέ να κονταροχτυπιεται με τα ουισκια :lol: και μου δημιουργείται η εξής απορία....
Δλδ orismenoi καπνίζετε νταλιες και πυραμίδες με καφέ? Γιατί εγώ προσωπικά τον καφέ άντε να τον τελειώσω σε κάνα 40λεπτο....Η το γυρνάτε μετά το μισό της φουμας σε ουίσκι, όπως λεει και ο μαλλιας :D
τι ντάλιες και πυραμίδες; ο καφές είναι για μόνο για σορτ φιλερ νον, αφού καταστρέφει το πούρο :lol: :lol:

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 2:33 pm
από Greekos
Απλά κ για να μην υπάρχουν ανακρίβειες όπως είπε κ ο Θωμάς έχω να πω τα εξής.
το Μεταξά να σας πω ότι από το 80 κ μετά δεν μπορεί να λέγεται Μπράντυ. Πολλοί έχουν κατάλοιπα όπως κ με τα αφρώδες να τα λένε σαμπάνιες...

Υπάρχουν κανόνες στα ποτά.
Για την ιστορία στην αρχή είχε βγει σαν Cognac αλλά αυτό έπαψε να χρησιμοποιηται μιας κ η περιοχή του Κονιάκ της Γαλλίας κατοχύρωσε την ονομασία προέλευσης 1936 περιπου. Μέχρι το 1980 κυκλοφορούσε σαν μπράντυ κ μετά έπαψε να επιτρέπεται να έχει το όρο Brandy.
Πλέον δεν ανήκει σε καμία κατηγορία επειδή έχει μπει επιπλέον στο απόσταγμα κ κρασί Μοσχάτο Σάμου κ βότανα.

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 3:11 pm
από suleygiannis
Πάντως το whisky exchange λέει αυτά εδώ:
https://www.thewhiskyexchange.com/b/367 ... ist-filter

Το ίδιο και το master of malt
https://www.masterofmalt.com/search/#se ... ction=desc

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 3:18 pm
από Tournesol
Συνηθίζω να απολαμβάνω το πούρο μου παρέα με κάτι γλυκό στην γεύση.

[1] Καφές - Καπουτσίνο (εδώ UK) ή καπουτσίνο φρέντο (όταν είμαι Ελλάδα). Ίσως το pairing που διαλέγω πιο συχνά.
[2] Μπύρα - Η δεύτερη πιο συνήθης για μένα επιλογή. Stout που είναι top-fermented μπυράκι που γλυκίζει αρκετά αν το vol.% > 5-6
[3] Αναψυκτικό - Coca Ψola Zero, η μοναδική μου προτίμηση όσον αφορά τα αναψυκτικά.
[4] Single malt - Κλασικός συνδυασμός - όπως ίσως και για τους περισσότερους - τα single malt. Συγκεκριμένα Isla και σπανίως Irish whiskey.
[5] Ούζο - Ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο*, ιδιαιτέρως το καλοκαιράκι.



* προβλέπω δημόσια δίκη και λιθοβολισμό απο διάφορους ελιτιστές :lol:

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 5:04 pm
από Jazzman
Καταθέτω και εγώ:
#1 Καφές
Τους τελευταίους μήνες διαπίστωσα ότι απολαμβάνω πολύ τα πρωινά πούρα. Πάντα με εσπρέσο ή με ελληνικό.

#2. Μalt / Βlended ουίσκι
Κατά μακράν η πρώτη επιλογή όταν η φούμα δεν είναι πρωινή. Αδυναμία τα malt (ποτέ καπνιστά) αλλά με διάθεσή κάθε τόσο για Ιρλανδέζικα blended.

#3. Ρούμι
Η κατανάλωση ανεβαίνει κατακόρυφα όταν μπαίνουμε σε καλοκαιρινή σαιζόν. Έχω παρατηρήσει ότι ταιριάζει πολύ με maduro non

#4. Κοκτέιλ
Αποκλειστικά καλοκαιρινή απόλαυση, άγλυκα κοκτέιλ με συνήθως ξινό background.
suleygiannis έγραψε:
Δευ Φεβ 10, 2020 6:28 pm
Κοκτεηλ ίσως όταν θέλω να έρθω σε επαφή με τη θηλυκή μου πλευρά :oops:
Μου φαίνεται χρειάζομαι εξήγηση γιατί όσα cuba libre, mojito ή old fashioned και να πιω το καλοκαίρι, δεν αισθάνομαι τη θηλυκή μου πλευρά να με καλεί.

5. Κονιάκ / μπράντι
Τελευταίο όχι λόγω προτίμησης αλλά λόγω συχνότητας.

Να παρατηρήσω ότι σε όλες τις περιπτώσεις συνοδεύω με νερό και συχνά πειραματίζομαι με διάφορα pairings όπως τσάι, κρασί, ανθρακούχο νερό, ρακί κτλ.

Re: Cigar Pairings

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 12, 2020 5:24 pm
από harmonica
Βλάση θα απορησω στο εξής: η μπύρα που είναι οεο?