Tight Draw: Από το ολίγον σφιχτό στην απόλυτη στούμπα
Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 05, 2019 4:50 pm
πόσες φορές έχοντας προχωρήσει στο τελετουργικό και φθάνοντας στο κόψιμο ή το τρύπημα
κι ενώ είμαστε έτοιμοι να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το πούρο μας
μόλις το φέρουμε στα χείλη και τραβήξουμε με μακαριότητα την πρώτη κρύα τζούρα
ένας θυμωμένος ταύρος μουγκρίζει στο κεφάλι μας βρίζοντας ισπανικά
το πούρο δεν τραβάει, ο αέρας που περνάει από το πόδι στο κεφάλι είναι ελάχιστος
κι εδώ αρχίζουν τα βάσανα, με τον κουβανέζικο στουμπο-ιό να καλύπτει ευρύτατο φάσμα
από JLP μέχρι Cohiba και Quintero μέχρι LE, κι από Panetela και Perla μέχρι Double Robusto και Piramides
το σπάσιμο είναι μεγάλο, η στιγμή χαλάει, το πούρο ζητάει γιατρειά, κι εμείς τον τσίφτη στρίφτη για δυο κουβεντούλες
φυσικά υπάρχει μεγάλη απόσταση από το ολίγον σφιχτό μέχρι την απόλυτη στούμπα
αφού στο σημείο αυτό άλλες περιπτώσεις παίρνουν γιατρειά, και άλλες όχι
υπάρχουν πούρα με σφιχτό τράβηγμα που σιγά-σιγά στρώνουν καθώς καίγονται
ή που με μικρή χειρουργική επέμβαση με αυτοσχέδια ή “επαγγελματικά” εργαλεία, καπνίζονται
όπως υπάρχουν και πούρα που δεν ανοίγουν δίοδο, όσα τρικ κι αν κάνει ο aficionado
η συζήτηση αυτή έχει σκοπό να καταγράψει την εικόνα των ποσοστών tight draw που συναντάμε
(στα κουβανέζικα κατά κύριο λόγο, αφού τα non cubans παρουσιάζουν από αμελητέο έως μηδαμινό πρόβλημα)
αλλά και να μας δώσει την ευκαιρία να ασχοληθούμε πιο διεξοδικά με αυτό το θέμα
που αν και καθ’ ομολογία έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια σε σχέση με παλαιότερα
εξακολουθεί να ταλαιπωρεί (και να απασχολεί) τους καπνιστές
εκτός από την ερώτηση του poll που αφορά τη συχνότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει καθένας από μας
μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι απαντήσεις μας σε διάφορα ερωτήματα όπως:
-πόσα από τα πούρα που τρυπάμε-σουβλίζουμε-ανασκολοπίζουμε καπνίζονται?
-πόσο επηρεάζει η διαδικασία αυτή τη γευστική τους συμπεριφορά?
-συνήθως τα σκληρά στην αφή πούρα είναι πιο προβληματικά στο τράβηγμα από τα μαλακά?
-πόσο συχνά ένα πούρο που ξεκινάει σφιχτά στη συνέχεια σιγά-σιγά ξεμπουκώνει?
-σε μικρής διάστασης πρόβλημα ωφελούν οι μαλάξεις στο πούρο?
-τα ποσοστά υγρασίας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά το τράβηγμα?
-ο χρόνος έχει ωφέλιμη επίδραση σε ένα σφιχτό πούρο?
-και για να πάμε στην αντίπερα όχθη, τι ποσοστό συναντάμε σε κουβανέζικα με πραγματικά αβίαστο τράβηγμα?
αυτά και πολλά άλλα που έχουν προκύψει μέσα από τις εμπειρίες καθενός μας
θα ήταν πολύ χρήσιμο να κατατεθούν στην παρούσα ενδιαφέρουσα κουβέντα
βάλτε λοιπόν κι εσείς το δικό σας λιθαράκι προσθέτοντας και τη δική σας παράμετρο!
λήξη της ψηφοφορίας Τρίτη 18 Ιουνίου (η συζήτηση είναι αέναη)