Καλησπέρες
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 07, 2019 4:01 pm
Καλησπέρα στην παρέα,
Τελείως άσχετος στο θέμα αλλά θέλω να μάθω αρκετά. Το forum το ανακάλυψα ύστερα από παρότρυνση ενός γνώστη και τον ευχαριστώ, πιθανόν να διαβάζει τώρα και το σχόλιο. Από χθες διαβάζω το φόρουμ σε κενά διαστήματα της εργασίας μου και είναι πολύ ενδιαφέρον. Ας μιλήσουμε τον λόγο του θέματος μου και της προσέγγισης μου και αναμένω σχόλια βοήθειας.
Στέλεχος ξενοδοχείου λοιπόν, αναλαμβάνω άνοιγμα ξενοδοχειακής μονάδας όντας υπεύθυνος τμήματος, Food & Beverage Manager. Ασχολούμαι με κρασί σαν χόμπι έχοντας γνώση αυτού κατέχοντας 2 σοβαρά πτυχία και πηγαίνοντας στο 3ο. Εκεί που κάνω σχέδια της πρώτης χρονιάς του ξενοδοχείου (2020 opening) μου έρχεται η ιδέα των πούρων. Το ξενοδοχείο θα δουλεύει 6 μήνες το χρόνο (καλοκαίρι) και το πελατειακό προφίλ ίσως έχει πολλούς Βαλκάνιους καλούς πελάτες, όντας στα παραδεισένια Σύβοτα Θεσπρωτίας. Σε όσους ειδικά είπα την ιδέα με την μικρή παροχή πούρων ενθουσιάστηκαν και είπαν ότι ίσως πετύχει.
Έλα όμως που το προφίλ μου και οι γνώσεις μου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μελετήσω ένα τέτοιο πρότζεκτ. Χρειάζομαι βοήθεια, θα μου πείτε έχεις ένα φόρουμ εδώ να μάθεις ότι θέλεις, ναι αλλά από που θα αρχίσω. ή ξέρεις κάτι καλά ή δεν το ξέρεις καθόλου.
- Πρόταση βιβλίου ολοκληρωμένων γνώσεων για αρχή έχουμε;
-Γίνονται πραγματάκια γύρω από το πούρο; π.χ. για κρασί γίνονται γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις , ολόκληρη μπίζνα πλέον. Άρθρα κλπ κλπ. Στο πούρο θα βρω κάτι;
- Ένας άσχετος τελείως πόσο χρόνο χρειάζεται για να κατανοήσει πλήρως τον όρο ''πούρο'' και να εντυπωσιάζει με την σειρά του άγνωστους στο είδος με τις γνώσεις του;
όλα τα παραπάνω είναι ερωτήσεις σχετικά με ένα χόμπυ που είναι ενδιαφέρον. όχι δεν καπνίζω αλλά στον χώρο της εστίασης οτιδήποτε γνωρίζεις είναι μεγάλο προσόν. Γαστρονομία, κρασί , πούρο, ουίσκι, κοπές κρεάτων κλπ.. η γνώση είναι δύναμη.
Όσο για το προτζεκτάκι που θέλω να ετοιμάσω. Όχι κάτι ουάου. Χώρος δεν υπάρχει και δεν έχει προϋπολογιστεί. Εξωτερικός χώρος μόνο του Lobby Bar. Αυτό που νομίζω θα εγκριθεί είναι μια κασετίνα - υγραντήρας χαμηλού κόστους (έχω δει κάτι των 45 ευρώ π.χ., πληρεί τις προ?Υποθέσεις κάτι τέτοιο??), και μέσα στον υγραντήρα μια πολύ μικρή γκάμα 10 κωδικών. Μπορεί να λέω και άσχετα πράγματα και να γελάτε αλλά ότι υποθέτω λέω.. . Και όλα αυτά να τα παρουσιάζω με ένα ωραίο μενού hard cover με επεξήγηση των κωδικών με ονομασία προέλευσης , γευστικά χαρακτηριστικά και ότι άλλο θα ήταν ωραίο.
Όλα τα παραπάνω όχι για κέρδος αλλά για την υπηρεσία.. και αναρωτιέμαι πολλά αφού δεν γνωριζω.
- Υγραντήρας;
-τι άλλα tools χρειάζεται;
- Πόσο ακριβή ''κάβα'' θα είναι; Ως food and beverage manager απαγορεύεται το χρήμα να κάθεται..
-Τι κωδικούς να βάλω για να πιάνω όλα τα μήκη και πλάτη; λίγους κωδικούς πάντως..
-Τεχνικές;;; Θα γούσταρα να άναβα εγώ το πούρο σε κάποιον που θα δώσει χρήματα για την αγορά του.
Άπειρες ερωτήσεις!
Anyway, ένα ευχαριστώ στον Jose που μου σύστησε το forum και άνοιξαν λίγο τα μάτια μου στο θέμα ''πούρο'' και σε όλους εσάς!
Ispanos
Τελείως άσχετος στο θέμα αλλά θέλω να μάθω αρκετά. Το forum το ανακάλυψα ύστερα από παρότρυνση ενός γνώστη και τον ευχαριστώ, πιθανόν να διαβάζει τώρα και το σχόλιο. Από χθες διαβάζω το φόρουμ σε κενά διαστήματα της εργασίας μου και είναι πολύ ενδιαφέρον. Ας μιλήσουμε τον λόγο του θέματος μου και της προσέγγισης μου και αναμένω σχόλια βοήθειας.
Στέλεχος ξενοδοχείου λοιπόν, αναλαμβάνω άνοιγμα ξενοδοχειακής μονάδας όντας υπεύθυνος τμήματος, Food & Beverage Manager. Ασχολούμαι με κρασί σαν χόμπι έχοντας γνώση αυτού κατέχοντας 2 σοβαρά πτυχία και πηγαίνοντας στο 3ο. Εκεί που κάνω σχέδια της πρώτης χρονιάς του ξενοδοχείου (2020 opening) μου έρχεται η ιδέα των πούρων. Το ξενοδοχείο θα δουλεύει 6 μήνες το χρόνο (καλοκαίρι) και το πελατειακό προφίλ ίσως έχει πολλούς Βαλκάνιους καλούς πελάτες, όντας στα παραδεισένια Σύβοτα Θεσπρωτίας. Σε όσους ειδικά είπα την ιδέα με την μικρή παροχή πούρων ενθουσιάστηκαν και είπαν ότι ίσως πετύχει.
Έλα όμως που το προφίλ μου και οι γνώσεις μου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μελετήσω ένα τέτοιο πρότζεκτ. Χρειάζομαι βοήθεια, θα μου πείτε έχεις ένα φόρουμ εδώ να μάθεις ότι θέλεις, ναι αλλά από που θα αρχίσω. ή ξέρεις κάτι καλά ή δεν το ξέρεις καθόλου.
- Πρόταση βιβλίου ολοκληρωμένων γνώσεων για αρχή έχουμε;
-Γίνονται πραγματάκια γύρω από το πούρο; π.χ. για κρασί γίνονται γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις , ολόκληρη μπίζνα πλέον. Άρθρα κλπ κλπ. Στο πούρο θα βρω κάτι;
- Ένας άσχετος τελείως πόσο χρόνο χρειάζεται για να κατανοήσει πλήρως τον όρο ''πούρο'' και να εντυπωσιάζει με την σειρά του άγνωστους στο είδος με τις γνώσεις του;
όλα τα παραπάνω είναι ερωτήσεις σχετικά με ένα χόμπυ που είναι ενδιαφέρον. όχι δεν καπνίζω αλλά στον χώρο της εστίασης οτιδήποτε γνωρίζεις είναι μεγάλο προσόν. Γαστρονομία, κρασί , πούρο, ουίσκι, κοπές κρεάτων κλπ.. η γνώση είναι δύναμη.
Όσο για το προτζεκτάκι που θέλω να ετοιμάσω. Όχι κάτι ουάου. Χώρος δεν υπάρχει και δεν έχει προϋπολογιστεί. Εξωτερικός χώρος μόνο του Lobby Bar. Αυτό που νομίζω θα εγκριθεί είναι μια κασετίνα - υγραντήρας χαμηλού κόστους (έχω δει κάτι των 45 ευρώ π.χ., πληρεί τις προ?Υποθέσεις κάτι τέτοιο??), και μέσα στον υγραντήρα μια πολύ μικρή γκάμα 10 κωδικών. Μπορεί να λέω και άσχετα πράγματα και να γελάτε αλλά ότι υποθέτω λέω.. . Και όλα αυτά να τα παρουσιάζω με ένα ωραίο μενού hard cover με επεξήγηση των κωδικών με ονομασία προέλευσης , γευστικά χαρακτηριστικά και ότι άλλο θα ήταν ωραίο.
Όλα τα παραπάνω όχι για κέρδος αλλά για την υπηρεσία.. και αναρωτιέμαι πολλά αφού δεν γνωριζω.
- Υγραντήρας;
-τι άλλα tools χρειάζεται;
- Πόσο ακριβή ''κάβα'' θα είναι; Ως food and beverage manager απαγορεύεται το χρήμα να κάθεται..
-Τι κωδικούς να βάλω για να πιάνω όλα τα μήκη και πλάτη; λίγους κωδικούς πάντως..
-Τεχνικές;;; Θα γούσταρα να άναβα εγώ το πούρο σε κάποιον που θα δώσει χρήματα για την αγορά του.
Άπειρες ερωτήσεις!
Anyway, ένα ευχαριστώ στον Jose που μου σύστησε το forum και άνοιξαν λίγο τα μάτια μου στο θέμα ''πούρο'' και σε όλους εσάς!
Ispanos