Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

καπνίζουμε όλοι το ίδιο πούρο, το συζητάμε, γράφουμε την άποψη μας & βαθμολογούμε

Αν ήταν αγώνας τρεξίματος, θα ήταν...

Το δημοψήφισμα λήγει την Κυρ Μαρ 03, 2019 12:03 am

5χλμ περίπατος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
10 χλμ αγώνας μέτριας διοργάνωσης.
2
9%
Ημιμαραθώνιος.
9
41%
Γύρος Παμβώτιδας, 30 μαγευτικά χιλιόμετρα γύρω από τη Λίμνη σε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις στην Ελλάδα!
7
32%
Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, το Άγιο Δισκοπότηρο του κάθε ενός δρομέα!
4
18%
 
Σύνολο ψήφων: 22
Rigelianos
Δημοσιεύσεις: 517
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 8:07 am

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από Rigelianos »

Ας μην έχω μόνο μαστίγιο, ας δωσω και καρότο :D :D :D :D :

Εικόνα
These users thanked the author Rigelianos for the post:
Στάθης
Άβαταρ μέλους
Στάθης
Δημοσιεύσεις: 849
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 8:51 am

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από Στάθης »

Ωραίο το καρότο Κωνσταντίνε 8-)

Εδμουντος Νο2

Ακαπνος 4 μέρες λόγω γρίπης του μικρου και ειπα σήμερα να μασσαρω γιατί ο μήνας αυτός είναι κουτσός...
Ετοιμάζω κατάσταση και πάω μπαλκονάκι

Εικόνα

Καπνίζω το πούρο του Κωνσταντίνου που μου έδωσε σε μια παλιότερη συνάντηση μας στις Μουριες...
Πολύ όμορφο πούρο κατασκευαστικά... Κόβω και το τράβηγμα του είναι για σεμινάριο...
Πρε κέδρο και λευκό πιπέρι...
Ανάβω και οι πρώτες τζούρες έχουν πολύ καπνό αλλά καθόλου γεύση...
Βερνίκι και δέρμα μόνο... :mrgreen:

Εικόνα

Μέχρι να μπω στο 2/3 δεν έχει αλλάξει τίποτα... Αν δεν ήταν το πούρο του μαςς θα είχε κάνει ελεύθερη πτώση από το μπαλκόνι...
Καύση ξυράφι αλλα καμία γεύση πάρα μόνο κάτι σαν πικρό ξύλο βουτηγμένο στο βερνίκι :shock:
Στο 3/3 δεν αλλάζει κάτι και απορώ πραγματικά...
Ευτυχώς που το Ρούμι με βοηθάει να ξεχαστώ...

1/5 για αυτό και πολύ του είναι

Σύνολο βαθμολογίας 2/5
These users thanked the author Στάθης for the post:
Rigelianos
Είμαστε για φυλακή
Άβαταρ μέλους
nikos doc
Founding Fathers
Δημοσιεύσεις: 1498
Εγγραφή: Τετ Φεβ 07, 2018 11:45 pm

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από nikos doc »

Στο τσακ , παρά μια μέρα καταφέρνω να κάψω άλλον ένα Edmundo, αγορασμένο χύμα στο Ναύπλιο.

POL JUN 17,: ,έγραφε η κούτα, ελπίζοντας να λέει την αλήθεια.

Το ανάβω μετά από γενναία κρεατοφαγια, παρέα με Fiddich 15 και Ιολη με μπουρμπουρλίθρες.....

Το στικ έχει αδιόρατο κρύο, αλλά μπορεί να φταίει και το μπούκωμα μου.
Εμφανισιακά είναι άριστο, με χρώμα σοκολάτας γάλακτος, και υφή καλού δερμάτινου μπουφάν.
Με το άναμμα έχω δυόσμο και κανέλα , το ζοριζω λίγο, και κρατιέται.
Χαλαρώνω και μια τζούρα από το 15αρι ,μια από τον Edmundo , βρίσκω ψωμιά και μέλια με κανέλα ζεστά , πρωινά.
Πάρα πολύ ωραία, και αναρωτιέμαι γιατί πρέπει όλα τα ωραία να είναι τόσο άστατα και ασταθή.... :?:
Κερνάει κέδρο και σταφίδα, ποτ πουρί σοκολάτας, και μια απροσδόκητη λουλουδένια αίσθηση.
Μαλακό πούρο, αλλά αρκετά γήινο, περιμένω να γυρίσει το νόμισμα για αλλού.
Και δεν με απογοητεύει. στα 100 mm γυρνάει σε κρέμα βανίλια, σε καμένη ζάχαρη αγλυκη, αν είναι δυνατόν και σε σουλτάνα.
Πανίκος το Edmundo , βαράει κορυφή και γοητεύει!!
Αφήνει στα χείλη, μια αίσθηση τριμενου μπισκότου κανέλας, τα στεγνώνει. Απόλυτη πρόκληση για τζούρα και ο συνδιασμός τα σπάει!
Ξεπλενω λίγο με το ανθρακούχο, δαγκώνω το λεμόνι και παίρνω τζούρα....
Καθαρή σοκολάτα γάλακτος, με λίγο αλάτι.....τι να λέμε ....

Από πού παίρνεις το τρένο είπαμε, τσαφ τσουρέκι....απόψε η επιλογή το Rigiellianou μας πάει καρφί στην Χρυσή Πολιτεία.

Το κρεσεντο της παχιάς σοκολάτας συνεχίζει, βάζει και λίγο αμυδγαλο , έρχεται και δεύτερο ουίσκι.
Μήλο και κανέλα από το malt, παχιές σοκολάτες από το στικ! Μαζί πάνε να σκάσουν μύτη δέρματα και ματζουνια, όργιο...
Βρίσκω νέο παιχνίδι, η μύτη μια στο taster μια κοντά στην καυτρα. Καπάκι τζούρα και ρετροχαλί , πιο βαρύ τώρα, ακόμα πιο γήινο.
Κάστανο και μέλι, βαρύ άρωμα από βρεγμένο χώμα, με πιο πολύ σώμα θα το έκανα και Bolivar παλιό.
Και είναι μόνο 20 μηνών!
Θησαυροί τα regular, θησαυρός το '17!
Τελευταίο μέρος της παράστασης, και έχει τριμενο τζίντζερ, μια πρέζα αλάτι και πάλι σοκολάτα.
Πάντα γάλακτος με κάθε λογής καρπό στο καζάνι. Η μόνη ένδειξη νεότητας, είναι το στέγνωμα στα χείλη, αλλά είναι τόσο ωραίο... 8-)
Καίω ήδη μια ωρίτσα, και δεν με έχει χάσει πουθενά, τώρα έχει μάλλον βαρύνει λίγο, με μπαχάρια από την κοντινή ανατολή, άφησε τον γαλακτώδη γλυκό χαρακτήρα, για κάτι πιο σοβαρό.
Δέρμα, και λίγο bitter punch, μεντα ή δυόσμος , σαν καλό after eight.
Ένα γλυκόπικρο αμύγδαλο, μου θυμίζει πως βιάζομαι ,
Κόβω, για να το κάψω μέχρι τέλους, βγάζω μπάντα, και μετράω τις ρουφηξιές!
Πάρε και λίγο ελληνικό καφεδάκι, πάρε και ένα λουκούμι καυτερό.

Το λιγότερο έγκλημα ο Edmundos, 86' pure bliss!!!!!
Εύκολο El Dorado, μπαίνει στην άκρη για τοπ Τεν!!

Φυσικά και ήταν από την κάτω σειρά της κούτας το τέρμα δεξιά... ;)

Αν έπρεπε να βαθμολογηθεί μόνο αυτό θα με πήγαινε κατευθείαν στα βουνά του El Dorado,!
Και για να δώσω τα του Καίσαρος ,θα του δώσω την κορυφαία βαθμολογία , στον κλασικό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

Κωσταντίνε μπράβο φίλε μου, σε ευχαριστούμε για ένα πολύ ωραίο mass!!

Εικόνα
These users thanked the author nikos doc for the post (total 2):
RigelianosΤάκης
This is our House!
Rigelianos
Δημοσιεύσεις: 517
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 8:07 am

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από Rigelianos »

Ευχαριστούμε Στάθη και Νίκο!
Rigelianos
Δημοσιεύσεις: 517
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 8:07 am

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από Rigelianos »

Να πω έδώ ότι κάποιος που είπε ότι ψήφισε 3 στα 5, ψήφισε 4 στα 5 ενώ υπάρχει ένα ακόμα 4 στα 5 αδήλωτο!
Please, κάνετε ένα check!


Εικόνα
Anastasia
New users
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Τετ Ιαν 16, 2019 2:39 pm

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από Anastasia »

Γιατί ψήφισα Μαραθώνιο ( μπλιαχ) ως Νο 5 ? Ενώ θα έβαζα 3,9.

Γιατί πολύ απλά κάπνισα αυτό το πούρο, που ίσως και να μην επέλεγα ποτέ ξανα, με τέλεια παρέα!
Γιατί το συγκεκριμένο ήταν φρέσκο φρέσκο και δοσμένο με αγάπη από τον αδερφό Χάρη στη Λεμεσό.

Ανυπομονώ γιο το επόμενο μασσάρισμα.. !

Σας φιλώ
Α.
These users thanked the author Anastasia for the post:
Rigelianos
Rigelianos
Δημοσιεύσεις: 517
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 8:07 am

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από Rigelianos »

Καλημέρα και ευχαριστούμε Αναστασία!

Μια μέρα έμεινε, όπως έλεγε ο Ζαννίνο στον Βέγγο: για να σας δω!
Άβαταρ μέλους
suleygiannis
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2395
Εγγραφή: Τρί Φεβ 06, 2018 7:28 pm

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από suleygiannis »

Δοκιμή 2η
LCD Rigelianos
Εικόνα
Πολύ ωραία τα κρύα αρώματα του εδμούνδου που μου έδωσε ο Κωνσταντίνος που τον ευχαριστώ για το πούρο.
Γεύσεις από κρέμες, μανιτάρια, γη και ίχνη σοκολάτας. Το ανάβω.
Ξεκινάει με κέδρο, άχυρο και πολύ πιπέρι το οποίο ευτυχώς μετά από λίγο υποχωρεί.
Η συνέχεια έχει κανέλα και κάποιο κόκκινο φρούτο σαν κεράσι. Νότες από καφέ και κρέμα μετά. Γενικά το πούρο δείχνει συγκρατημένο και μη κατασταλλαγμένο. Φαίνεται φρέσκο και κάτι μου λέει πως αν το κάπνιζα σε ένα χρόνο θα ήταν πολύ καλύτερο.
δεν είναι κακό όμως, αντίθετα καπνίζεται ευχάριστα και αφήνει μια ωραία επίγευση από ζάχαρη και φρούτα.
Το σώμα του είναι μεσαίας έντασης. Η κανέλα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του πούρου και είναι παρούσα σε όλη τη διάρκεια του.
Το μοτίβο σταθερό, με ζάχαρη, κανέλα και κέδρο για αρκετή ώρα. Πρέπει να το ρουφάω συνεχώς γιατί για κάποιο λόγο σβήνει συνέχεια.
Έτσι πάει μέχρι το τέλος. Σε αυτό του βάζω 3/5, στο προηγούμενο είχα βάλει 3,5/5 άρα
Οπότε συνολικά βαθμολογώ με 3/5 Κωνσταντίνε. Ημιμαραθώνιος
These users thanked the author suleygiannis for the post:
Rigelianos
Ρε μαν ρε μπρο
Άβαταρ μέλους
tommi
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 10:09 am

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από tommi »

Καλημέρα σας Κύριοι

με μέτρο τα πούρα πριν καλά καλά το βάλο στο στόμα μου , είπε ο μαίτρ....
τι λές ρε μ@κ@κ@ σκέφτομαι..

στο πρέ αχυρένιος καπνός ..φόκο και πάμε
από τις πρώτες τζούρες ξεκάθαρη κανέλλα και ξύλινες νότες και αίσθηση φρέσκου καπνού
κάθετε πολύ όμορφα στο χέρι,και μυρίζει ακόμη ποιό όμορφα
Εικόνα
στις επόμενες τζούρες κάτι λουλουδένιο με τον γνωστό και αγαπημένο μου ''φλοιό δέντρου'' που έχουν μόνο κάποια Μόντε

με την φρεσκάδα του να είναι πάντα παρων σε κάθε τζούρα
με την φρεσκάδα του να είναι πάντα παρων σε κάθε τζούρα(δις)
με την φρεσκάδα του να είναι πάντα παρων σε κάθε τζούρα(τρίς)
με την φρεσκάδα του να είναι πάντα παρων σε κάθε τζούρα(τετράκις)

δυστυχώς το πήγε αρκετά σε αυτό το μονότονο μοτίβο,μέχρι να αρχίσει να δίνει τα καλά του στοιχεία,όπως βρεγμένη γή ,δέρμα και ξηροκάρπια

Κωνσταντίνε Ημιμαραθώνιος και αυτός με το ζόρι ;)
These users thanked the author tommi for the post (total 2):
Rigelianosradamanthys
Άβαταρ μέλους
konstadinos23
Δημοσιεύσεις: 573
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 31, 2018 12:50 pm

Re: Mass Tasting Φεβρουάριος 2019 - Montecristo Edmundo

Δημοσίευση από konstadinos23 »

Εικόνα
Ο τουμπατος εντμουνδος που κάπνισα είναι αγορασμένος από Χανιά με κωδικό απ´ ότι με πληροφόρησε ο Λευτερης που το είχε δει FEB ή MAR18
Κατασκευαστικά είναι άψογος χωρις νεύρα, με σκούρο και λαδερο ράπερ
Το συνοδευσα με ένα καπουτσίνο

Στο κρυο βγάζει μπόλικη σοκολάτα με ψωμί και λίγο πιπέρι
Φοκο και η πρώτη τζούρα έχει ματζουνια και σιγά σιγά βάζει στο παιχνίδι ξυλα και διάφορα πιπερια.Το σώμα του μέτριο
Στο 2/3 δυναμώνει σε σώμα και βγάζει σοκολάτες πότε άσπρες πότε μαύρες
Πιο κάτω έχει καφέ και ζύμη
Το τελευταίο μερος ξεκινάει με μπαχάρια και καβουρδισμένο καρύδι
Στη συνέχεια η μαύρη σοκολάτα υπερισχύει και η λευκή εξαφανίζεται και
λίγο πριν το τελος δίνει γρασίδι και καφέ

Το περίμενα πιο νόστιμο να πω την αλήθεια
Από μένα έχει ένα 3,5/5 όποτε η βαθμολογία μου πάει στο 4
Εικόνα
These users thanked the author konstadinos23 for the post:
Rigelianos
Απάντηση

Επιστροφή στο “Mass Tasting-Το Πούρο του Μήνα”