ESU MAR 22
ἄνδρα μοι ἔννεπε μοῦσα πολύτροπον ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη…
άραγε τι σχέση μπορεί να έχουν…
- ο Επιθεωρητής Κάλαχαν
- ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες
- ο ποιητής της Ιλιάδας και της Οδύσσειας
- κι οι Καλικάντζαροι..??
…μα είναι οι πρωταγωνιστές τις φετινές γιορτές στο Θέατρο Ονείρων του Cigarsforum.gr
εκεί που όλα συμβαίνουν εντός και πέριξ του κουβανέζικου πούρου και όχι μόνο
δεύτερο ερώτημα:
Ιλιάδα vs Οδύσσεια
ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν τα δυο έπη έμπαιναν σε poll..??
δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα πάντα μου άρεσε περισσότερο το εξωτικό μυστηριώδες θαλάσσιο road-trip της Οδύσσειας
από το ριάλιτι της πολιορκίας των τειχών της Τροίας με τα οικογενειακά δράματα
και τις φιλονικίες των ελλήνων πολέμαρχων για τις ό μ ο ρ φ ε ς και τους ό μ ο ρ φ ο υ ς
ας δεθούμε στο κατάρτι λοιπόν κι ας αρχίσει το τραγούδι των Σειρήνων …
ο πρώτος «Όμηρος» που κάπνισα τέλη του καλοκαιριού ήταν λίγο …Ομέρ (τούρκος)
για να δούμε πώς έχουν τα πράγματα όμως τώρα που στον πάνω κόσμο έχουν ανεβεί οι καλικάντζαροι…
το μάγκνουμ του επιθεωρητή Κάλαχαν-Παρταγίδη είναι σκούρο στην όψη (έχω δει κι αρκετά πιο ανοιχτόχρωμα)
μυρίζει Κούβα από ένα χιλιόμετρο και δείχνει έτοιμο για τη θυσία
στα κρύα puffs βγάζει γλύκες από καραμέλα ούζου και μαντολάτο, παρέα με κανέλα και κόλιανδρο
οι πρώτες τζούρες έχουν μια ένταση που μ’ αρέσει κι ο Όμηρος συστήνεται με αλμυρή καραμέλα και σχοινόπρασο
υπάρχει και γλυκό ξύλο, τόσο όσο, μαζί με άχυρο και μια υποψία σκόνης κακάο
το πούρο βγάζει αναμφισβήτητη γλυκύτητα από το πρώτο 3ο που το χαρακτηρίζει
μ΄ ένα αβανταδόρικο ντου η σοκολάτα γάλακτος μπαίνει στο παιχνίδι
ενώ κάνουν την εμφάνιση τους και μαυροπίπερα παρέα με ευγενικά κέδρα
αχνά στο βάθος ακούγεται και μια βανίλια με την αρχική ένταση να έχει σβήσει αρκετά
και το πούρο να ισορροπεί σ’ έναν γήινο-ξυλώδη-γλυκό-spicy καμβά
γύρω ο τόπος μοσχομυρίζει κουβανέζικη Βαλχάλα κι η μύτη σνιφάρει ευδαιμονικές ευωδίες
με τη γλυκιά βραδιά να σιγοντάρει σαν φλοίσβος στο νόστιμον ήμαρ του πουρο-ταξιδιού
όσο κι αν στο πέλαγο μακριά αστράφτει κι ο αέρας μυρίζει βροχή
με τη σοκολάτα να συνεχίζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο και την υφή να αφήνει πού και πού dry ίχνη
ο Sancho θυμάται το DNA του βάζοντας στο φόντο αλατισμένο ψωμί κι ένα αχνό βοτανικό touch
προς το τέλος και πριν εμφανιστούν πικρίλες από έναν floral πολτό που οδηγεί στους τίτλους του τέλους
προλαβαίνει μερικούς ψιθύρους από καραμέλα, ροδόνερο και brownies, συντροφιά με μπαχαροπίπερα
ολοκληρώνοντας το ταξίδι του χωρίς Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες
αναμφισβήτητα κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτη regional ζαριά με άποψη και ταυτότητα
αλλά εξίσου σίγουρα χρειάζεται ακόμα κάποιο χρόνο για να αναδείξει στο έπακρο τα καπνά του blend του
μέχρι τότε η Ιθάκη μπορεί να περιμένει…
σημειωτέον πως μικρή σχέση βρήκα με άλλα RE Sancho Panza, αν κι είναι λίγο νωρίς για συγκρίσεις:
http://cigarsforum.gr/viewtopic.php?f=8 ... p=839#p839
http://cigarsforum.gr/viewtopic.php?f=86&t=59&p=145#top
http://cigarsforum.gr/viewtopic.php?f=86&t=1059
κ. επιλοχία δεν θα υποκύψω στη μεροληπτική γοητεία του «δικού» μας
και θα σταθώ αντικειμενικός λέγοντας πως η συγκεκριμένη φούμα κινήθηκε μεταξύ 3 1/2 και 4
σκοπεύω να καπνίσω άλλον ένα Όμηρο με διαφορετικό box code για την τελική μου ετυμηγορία...