La Estancia Robusto

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8893
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

La Estancia Robusto

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

Robusto 4 7/8 x 50

κουβανέζικα καπνά λοιπόν
που η οικογένεια των Meerapfels διατηρούσε για χρόνια σε αποθήκες
(μηδέν πληροφορίες για λοιπές λεπτομέρειες)
και κάποια στιγμή σκέφτηκε λέει, πως ήρθε η ώρα να τα “αξιοποιήσει”
- εξετάζοντας υποθέτω πρώτα όλες τις νομικές πτυχές -
κυκλοφορώντας επίσημα τον πρώτο κουβανέζο “μιγά”
ένα πούρο με καπνά από διαφορετικές χώρες
μπλενταρισμένα για πρώτη φορά μαζί με κουβανέζικα

σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες που έχει διαρρεύσει η οικογένεια
wrapper και binder είναι από Νικαράγουα
ενώ το filler έχει μια μικρή ποσότητα από καπνά Δομίνικου και Ονδούρας
με το μεγαλύτερο μέρος του να αποτελείται από κουβανέζικα καπνά
και μάλιστα του '70, '80 & '90 (!!!)
η κατασκευή τους έγινε σε ένα μικρό εργοστάσιο στην Ονδούρα

με κράχτη λοιπόν το “tabaco cubano” που γράφει και το δαχτυλίδι τους
κυκλοφορούν παγκοσμίως σε συσκευασία των 25
πλην φυσικά USA, για τους γνωστούς λόγους
σε απόλυτο κουβανέζικο μέγεθος robusto και mareva

Εικόνα

δε μυρίζουν καθόλου κουβανέζικα, ούτε κατά διάνοια
υπάρχει μια έντονη υγρή σταβλίλα, με σανό και τα γνωστά διάφορα
και στο κρύο ρούφηγμα ξεχωρίζει μια πικάντικη και συγχρόνως γλυκιά νότα
που έρχεται πολύ κοντά στη γεύση που έχουν οι καραμέλες ούζου (!)

...πυρ και αγωνία...καιαιαιαιαιαι ...αμμωνία!
οι πρώτες νότες μετά το πυρ είναι ξινές
φως-φανάρι πως πιθανότατα έλαβε χώρα μια εκ νέου “εμβάπτιση”
τουλάχιστον των καπνών που περίμεναν για χρόνια στην άκρη
προκειμένου να πάνε στον πάγκο του torcedor
με αποτέλεσμα το πούρο να συμπεριφέρεται ως νέο, στραβάδι, γκαβούλιακας...

σε πρώτη φάση, ο μιγάς στερείται (προς το παρόν?) χαρακτήρα
τα καπνά Δομίνικου και Ονδούρας που έχει στο filler είναι ουδέτερα
και τα wrapper & binder από Νικαράγουα, δε μου “ακούγονται” καθόλου

μετά το πρώτο τρίτο ωστόσο, κάτι πάει να ξεχωρίσει
προεξάρχοντος ενός floral στοιχείου, με αρκετά nuts και ένα καρύκευμα
αλλά με ισορροπία ακόμα διαταραγμένη
και ολωσδιόλου κατασταλαγμένη ταυτότητα
τα ξηροκάρπια πάντως, είναι σίγουρα κουβανέζικα

οι τζούρες είναι “περίεργες”
ώρες-ώρες βγάζουν εκείνο το πληκτικό και μονοχρωματικό γρατζούνισμα των non
κι άλλες στιγμές, νιώθεις πως κάπου υπάρχει κρυμμένο ένα βάθος και πάθος
που βγαίνει για λίγο στην επιφάνεια και μετά χάνεται στα τάρταρα
όσο κι αν κάτι λεπτές ριπές ποιότητας αφήνουν ? στον αέρα
(στην corona λιγότερο, λόγω μικρότερης ποσότητας filler)

το τελευταίο μέρος του, είναι αναμφισβήτητα και το καλύτερο
βγάζοντας μια, έστω και “μπουκωμένη” πολυπλοκότητα
με τα στοιχεία του τρίπτυχου floral-nuts-spice, συν δημητριακά

...αχταρμάς με λίγα λόγια στο πηλίκο
δίχως να μπορείς με σιγουριά να πεις τι θα γίνει όταν μεγαλώσει
και ποιος χαρακτήρας θα υπερισχύσει σαν φύγουν γωνίες και αμμωνίες
κυρίως, διότι αφενός δε γνωρίζουμε τι “ποιότητας” είναι τα non καπνά που έχει
κι αφετέρου, γιατί επίσης αγνοούμε παντελώς σε τι κατάσταση ήταν τα κουβανέζικα

όσο κι αν αναζήτησα μια ένδειξη από κουβανέζικα καπνά, δεν τη βρήκα πουθενά
τα έφαγε η μαρμάγκα? ήταν τόσο ξεθυμασμένα που χάθηκαν μέσα στα άλλα?
(wrapper-binder Νικαράγουα, filler Κούβα, με ολίγη από Δομίνικο & Ονδούρα)

φυσικά, παίζει να βάλανε για παρέα στα κουβανέζικα, ότι non κατιμά βρήκανε πρόχειρο
αλλά μόνο αυτός που το μπλεντάρισε θα μπορούσε να απαντήσει

Εικόνα
These users thanked the author Τάκης for the post:
Svensk
papa was a rolling stone...
Άβαταρ μέλους
Τάκης
Moderator
Δημοσιεύσεις: 8893
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 03, 2018 10:43 am

Re: La Estancia Robusto

Δημοσίευση από Τάκης »

Εικόνα

πριν λίγο καιρό ξανακάπνισα την Corona της σειράς: http://cigarsforum.gr/viewtopic.php?f=150&t=1219
κι επειδή μου έκανε εντύπωση η «μεταμόρφωση» της, έβγαλα να φουμάρω κι ένα robusto από first batch 2014
(το πρώτο review του thread είναι μόλις πρωτο-κυκλοφόρησαν τα «La Estancia»)

ξεφασκιώνοντας το από το σελοφάν που το είχα τυλιγμένο για 5 χρόνια, με παίρνουν στρέιτ μυρωδιές καπνού
ενώ το pre είναι εντυπωσιακά ευγενικό, με γκοφρέτα, κακάο σκόνη, και φουντούκι

το robusto κάνει πρώτα μια γήινη και πιπεράτη εισαγωγή, κι ύστερα αναπτύσσει έναν όμορφο καμβά
αρχικά με νότες από ψημένο ψωμί και φρουτώδεις νύξεις από κεράσι
και στη συνέχεια με προσθήκη από κόκκους σιταριού και πινελιές σοκολάτας γάλακτος

Εικόνα

μετά τη μέση εμφανίστηκαν ένα ιδιόμορφο γλυκό ξύλο, νότες βατόμουρου, και κακάο
με το πιπέρι της εισαγωγής να δίνει μια τσαλκάντζα στο σύνολο μέχρι τους τίτλους του τέλους

όμορφη εναλλακτική φούμα με ελάχιστα τα non στοιχεία (!)
κι εδώ, όπως και στην Petit Corona είναι εμφανής η αλλαγή προς το "καλό"

για την ιστορία, τα La Estancia εξακολουθούν να παράγονται
(έχει προστεθεί στην αρχική σειρά ένα short robusto, και άλλα τρία "edicion exclusiva” πούρα)

Εικόνα
These users thanked the author Τάκης for the post (total 5):
alexandrosSvenskSpirosbusa71Petranχεντυ κοντου
papa was a rolling stone...
Απάντηση

Επιστροφή στο “La Estancia”